TYVERI: Natt til torsdag fikk Lene Nordbø Frøland frastjålet sin El-sykkel som er leaset gjennom Randaberg kommune.

— Jeg hadde vært på kveldsvakt på torsdag, parkerte sykkelen under trappen og lot være å ta inn batteriet siden det var godt med strøm på. Morgenen etterpå skulle jeg skifte slange på dekket, jeg hadde lest om innbrudd i Randaberg, men tenkte det ikke ville skje her i nabolaget. Da jeg gikk ut var sykkelen borte, forteller Frøland.

Det som skulle bli en fin morgen, ble til et mareritt for Frøland. Hun ringte så og anmeldte forholdet, ringte til kommunen som kunne fortelle at Frøland måtte bruke sin egen innboforsikring til å dekke tyveriet. Forsikringsselskapet ga henne så 16.000 kroner og for en ny sykkel måtte hun ut med et mellomlegg på 7000 kroner.

Riksing i døren har Frøland opplevd et par ganger, noe som overhode ikke har vært en god opplevelse for randabergbuen. Foto: Simen Ingemundsen

— Føler meg utrygg etter alt som har skjedd i nabolaget mitt. Noen av naboene mine kan fortelle at de har opplevd lignende. For hos dem har noen lyst med lommelykt i vinduene og prøvd å bryte seg inn i Carporten deres. Jeg har i tillegg til å ha fått frastjålet sykkelen opplevd riksing i dørhåndtaket midt på natten.

Hun har betalt på leasing i over 3 år, og er glad for å få samme avslag på ny sykkel av kommunen, men må ta til takke med en enda dyrere en. Nå skal hun være mer forsiktig med hvor hun setter sykkelen fra seg etter en travel arbeidsdag, men hun ønsker spesielt en ting i gatene.

— Savner kamera som fanger opp uventede ting som skjer i gatene. Politiet gjør svært lite og skulle ønske det var mulig å få til et slikt opplegg. Da slipper vi å føle oss utrygge i våre egne hjem, avslutter Frøland som får ny sykkel om ikke så alt for lenge.