Nærmer seg 70: Nå er han klar med 500 kubikk mellom beina

Tor Bernhard Harestad (69) fikk eit tilbud som var for godt til å avslå, nå er han eier av noe han ikke helt så for seg, nemlig en speedway-sykkel.

Tor Bernhard Harestad viser stolt fram den knallrøde Java speedway-sykkelen sin. Foto: Rune Nedrebø
  • Rune Nedrebø, Øyposten
Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel

MOTOR: BRU: -Eg fekk han forholdsvis rimeleg, forklarer Harestad. Sykkelen lyser opp i fiskemottaket på Bru.

-Jeg synes den er fin, selv om han er knall rød, seier Harestad til Øyposten. Frp-politikeren fra Randaberg hører som kjent til i den blå delen av politikken, men så flott som sykkelen er blitt, godtar han fargen like vel.

Java-sykkelen er i god stand.

– Hva skal du bruka han til?

– Jeg skal prøva den, men foreløpig må jeg helt til Elgane på Jæren for å kjøre den. For kommunen har i første omgang sagt nei til motorsykkelbane på Bru, der hvor Harestad er bosatt.

– Det meiner jeg er heilt feil, for det kommer ikke til å koste kommunen noe, ikke sjenere noen og det vil gi ungdom som ikke er interessert i sport og fotball et tilbud. Det mener også et enstemmig kommunedelsutvalg, understreker han.

Men Harestad legger til at han alltid har vært interessert i motorsport, og da han fikk tilbud om sykkelen, kunne han ikke si nei. Det er ein Java 500 kubikk.

-Jeg har spilt litt fotball, men hovedinteressen har vært motorsport, sier han, og opplyser at han har fullt utstyr til å kjøra sykkelen, nemlig klær, sko og hjelm.

Publisert: