VAKSINERING: Bakgrunnen er at det for knappe to uker siden ble påvist påvist meslinger etter utenlandsreise fra personer i Sandnes.

Det skriver Randaberg kommune på sin nettside i dag. Videre heter det:

Meslinger er en svært smittsom sykdom, som gir febersymptomer og et karakteristisk utslett.

— De fleste i Norge er vaksinert mot meslinger gjennom det nasjonale vaksinasjonsprogrammet. Er du vaksinert eller har hatt meslinger tidligere, er du vanligvis beskyttet mot smitte. Voksne personer som kun har fått én dose meslingvaksine i barndommen, kan bli smittet og anbefales en vaksinedose til, sier Therese-Mari Nybø Lindal.

Kommuneoverlege Therese-Mari Nybø Lindal. Foto: Randaberg kommune

Det er spesielt de som er født mellom 1960-1982, eller ikke har tatt del i barnevaksinasjonsprogram for meslinger, som bør sjekke om de har vært syke av meslinger eller er vaksinerte.

— Hvis du har forkjølelsessymptomer som feber, hoste og rennende nese bør du holde deg hjemme. Har du i tillegg utslett, ta kontakt med helsetjenesten. Ikke møt opp uten å ringe først. Dette gjelder særlig dersom du verken er vaksinert eller har hatt meslinger. Unngå å møte opp på legekontor uten avtale, slik at du unngår å smitte andre, avslutter kommuneoverlegen.