GRATIS: I ettermiddag tømtes bassenget ved Harestad skole, rubbel og bit ble hentet, både av privat personer og bedrifter. To av de første til å hente var Eivind Vistnes og Hilde Harestad fra Ranso. De hentet fire kontorstoler til de ansatte.

— Nå skal arbeiderne på Ranso få gode stoler å sitte på, sier Eivind Vistnes, som tidligere på dagen hadde kastet spisebordstoler og klappstoler som ikke var helt til å stole på.

Bente Monica Reilstad fra kommunen som hadde invitert til tømmingen var godt fornøyd med oppmøte.

— Det at så mange velger å ta turen innom for å plukke møbler, viser at de er engasjerte og følger med. Vi så jo at interessen var stor på Facebook, og håpet på at mange tok turen innom var stort, derfor er det kjekt å se så mange hente ting, sier Bente Monica Reilstad, som venter på tilstandsrapporten til lokalet.

Bente Monica Reilstad og Loke Oliver Borgen. Sistnevnte ser fram til ungdomstilbudet «Bassenget» åpner. Foto: Simen Ingemundsen

— Vi vet det er en vannlekkasje en plass, men håper at rapporten påpeker minst mulig feil, slik at det blir enklest mulig å realisere det som skal bli ungdomsklubben «Bassenget», legger hun til, og ser ut over lokalet som var fullstappet med møbler, men som nå er kraftig halvert.

Det som ikke ble hentet i kveld går enten til lag og organisasjoner som trenger det, eller i søppelet.

— Noe annet som er kjekt er å se at møblene får et annet liv et annet sted. Det er jo fullt brukende møbler, og det hadde vært for gale om de hadde gått i søppelet uten at vi hadde prøvd på dette. Miljøbevissthet er viktigere enn noen sinne, så også det er positivt med å tømme bassenget, som lenge har vært et lager, avslutter Reilstad.

Kommunen har allerede handlet inn nye sofaer, sittegrupper, gamingutstyr og led lys, alt hva de unge sa de ønsket på ungdomsklubben «Bassenget» er kjøpt og står lagret et sted i kommunen.

Litt flere bilder fra tømmingen av «Bassenget»