BUTIKKDRIFT: Det er driften av butikken deres som er flyttet på et par hundre meter. I formiddag gikk porten opp til åpning av HelsekostTorget inne i lokalene på Sentrum 21.

– Nå har vi fått på plass det aller meste og vi ser fram til dette, å være her i disse lokalene hvor det er også er mange andre butikker som holder hus, sier Gideon Benedek til Randaberg24.

Han legger ikke skjul på at 2023 var for dem et vanskelig år.

– Det var det så absolutt. Faktisk var det slik at vi måtte på slutten av året ta et valg, om vi skulle legge ned eller fortsatte. Vi har hatt det kjempebra der vi var, men så hørte vi om ledig lokale her - vi slo til og er spent, men vi gleder oss aller mest og er dermed klar for å kjøre på videre, forteller han - og datteren Tina.

De to forteller at lyset ses der i horisonten.

– I den form at vi tror på bedre tider. Vi er innendørs på et kjøpesenter, noe vi for oss tror kan være et pluss. Vi så der vi holdt tidligere, ved dårlig vær, så kom ikke folk. Nå blir det spennende å være her borte med nærheten til mange andre butikker i området.

Han har imidlertid en ørliten bønn.

– Vi er i en tid som ofte omtales som «Dyrtid», en periode med høye eller sterkt økende priser. Vi både ser og vet at det er konkurranse for alle butikkene lokalt. Derfor er det også viktig å bruke oss - og alle andre som holder til her i Randaberg, og ikke dra utenfor kommunen når du får det samme her.

Tina legger til:

– Så er det jo også slik at hvis det er varer folk ønsker som vi ikke har, da skaffer vi det for dem.