SKOLESTRUKTUR: I neste politiske møterunde skal ny skolestruktur både diskuteres og etter hvert vedtas.

Tidligere har det vært oppe fire alternativer, men det er som tidligere skrevet også kommet et femte alternativ på banen. Det er også det som i øyeblikket kan være det mest aktuelle, hvis kommunedirektøren får forslaget gjennom.

Går det den veien, da ligger det an til store endringer:

Modell 5 innebærer å gjøre: • Grødem skole og Goa skole om til rene barneskoler med 1.-7. trinn, og Harestad skole, Torvmyrveien 22, blir Randaberg ungdomsskole. • Ansatte og elever på 8.-10. trinn fra Goa skole og Grødem skole flyttes til Randaberg ungdomsskole. • Ansatte og elever på l. -7. trinn fra Harestad skole deles opp og flyttes til Goa skole og Grødem skole. • Harestad skole, Torvmyrveien 7, kan rives. • ATO flyttes over til Goa skole. • Introbasen blir værende på Grødem skole.

På skjermdumpen under kan du også lese mer om hvordan man ser for seg en slik løsning.

Foto: Skjermdump Randaberg kommune
Ordfører Jarle Bø (Sp) skal sammen med politikerne ta stilling til og etter hvert vedta ny skolestruktur for Randaberg. Kommunedirektør Anne Berit Berge Ims har innstillingen klar. Foto: Arkivbilde, Randaberg kommune

Saken om skolestruktur kommer helt sikkert til å bli grundig diskutert, hvor man skal se både fordeler og ulemper med en slik ordning. Når kommunedirektøren innstiller skjer det blant annet på grunn av økonomi.

– Vi sparer cirka 7,2 millioner kroner i årlige driftsutgifter ved å rive Torvmyrveien 7 (gamle Harestad skole) i forhold til strøm, renhold, vedlikehold og administrasjonsutgifter. Valget av modell baserer seg også på at vi dermed legger til rette for tre robuste og likestilte skoler for fremtiden, skriver kommunedirektøren i saken.

Det er mange momenter i denne saken - klikk her og les alt om ny skolestruktur på Randaberg.