QUIZ: Mars i fjor fikk Landsbypubben en ny quizmaster, Bård O. Håland. Nå har han ledet quizen på kneipå i litt over ett år, og er mektig imponert over kunnskapen folk som går på puben i Randaberg sitter inne med.

– Folk som går her er «grævla» smarte. Vi snakker et jevnt høyere nivå her enn på Kornet i byen og Clarion Hotel Energy på Tjensvoll, sier Bård O. Håland.

Det var innehaver av puben Steffen Haugland som tok kontakt med Håland, Landsbypubben hadde lyst til å teste ut et nytt quiz konsept, noe som de lyktes med, og som har blitt en stor suksess. For på det jevne er det mellom 10 og 15 lag som tester kunnskapen sin annen hver torsdag, og på det meste har det vært 22 lag på kneipå sine quizkvelder.

– Quizen jeg har på Randaberg er nok den best besøkte av de quizene jeg har.

De hygget seg med quizen. Foto: Simen Ingemundsen

Han er innstilt på å være med videre etter en sommerferie Håland mener er velfortjent.

– Noe av det som er kjekt med Randaberg er at det er få kverulanter, de er det flere av i Stavanger og på Tjensvoll, men så er det jo alltid slik at Quizmasteren er den som har rett.

På quizen på Randaberg får de gavekort som gevinst, men på Clarion Hotel Energy på Tjensvoll får de overnattinger og mer eksklusive gevinster.

Quizen har han som en hobby, og har en kone som er like glad i quiz. Han har fulltidsjobb som opplæringskonsulent innen salg, it og medieteknikk, så kveldene med quiz er noe har gjør for å koble av.

Håland mener randabergbuen er «grævla» smarte. Foto: Simen Ingemundsen

I tillegg er han leder for dommergruppen i Rogaland, og sporten er fotball.

– Jeg er ikke laget for å sitte hjemme, jeg må ha ting å gjøre hele tiden.

Spørsmålene lager han selv, og det tar tid, men som regel kommer spørsmålene til han ved å Google.

– Så prøver jeg å lage spørsmål om Randaberg når jeg skal til Landsbypubben, og de pleier å slå godt an, avslutter Håland.

Nå er det kun to ganger igjen før sommeren, og Håland håper og tror det blir flere quizkvelder til høsten, han må bare få tommel opp fra de som driver kneipå i sentrum.