ULYKKE: Klokken 18.23 kunne Politiet i Sør-Vest melde om mulig drukningsulykke ved Sandestranden.I kveld har politiet sendt ut pressemelding.

I dag, fredag 24. juni 2022 kl 1808 fikk politiet melding om mulig drukningsulykke på Sandestranden. En mann som hadde vært ute i sjøen på en flytegjenstand, forsvant fra denne og det ble dermed gitt varsling til nødetatene.

– Det ble satt i gang en stor redningsaksjon, hvor alle nødetater bidro. Mannen ble funnet under vann i sjøen, ca en time etter han ble meldt savnet. Det ble satt i gang hjerte og lungeredning, men dessverre stod livet ikke til å redde. Han ble erklært død av lege på stedet. Mannen er i slutten av 30-årene, sier operasjonsleder Helen Rygg Ims i pressemeldingen fra Sør-Vest politidistrikt.

Pårørende er varslet og politiet oppretter en undersøkelsessak, melder politiet.

Randaberg kommunes krisestab var også på stedet for å bistå familie og venner.

Redningsetatene hadde store mannskaper ved og rundt stranden. Foto: Per Thime

Før mannen ble erklært død skjedde dette ved Sandestranden:

Det foregår søk på land og i sjøen rett ved moloen Sør-Øst for Sandestranden. Politibåten er ute og dykkere er sendt ut for å søke.

Vår reporter på stedet melder at vedkommende er funnet, og at det pågår livredning på stranden. Klokken 19.03 var tilstanden uvisst. To ambulanser er på vei for å bistå.

Klokken 19.32 kan Randaberg24 sin reporter melde om at det er en mann som er tatt i land. Mannen skal ha ligget på en luftmadrass som gikk rundt. Det var da redningsmannskap ble tilkalt.

På stedet er også medlemmer i kriseledelsen i Randaberg kommune, som også er vanlig i slike situasjoner.