SKØYTEBANE:

Skøytebanen som er innendørs i telt ved torget har vært en suksess fra dag én.,

Randaberg24 skrev 3. februar en kommentar hvor vi skrev at dette bør bli en fast tradisjon - og ikke bare i forbindelse med kommunens 100 års jubileum.

https://randaberg24.no/2022/02/03/kommentar-la-dette-bli-en-arlig-tradisjon-ikke-bare-i-jubileumsaret/

Vi har sjekket blant kommunens politikere. Alle mener dette tiltaket har vært veldig positivt, men om det blir fast - det gjenstår å se Det har blant annet med kostnader å gjøre. Det er nemlig ikke gratis å gjøre dette for eksempel i tre vintermåder, januar, februar og mars, som kunne vært et alternativ.

Renate Kolnes er gruppeleder for Høyre.  Foto: FOTO: Hans Kristian Thorbjoernsen

Godt tiltak

Da snakker vi trolig godt over 1. million kroner. Under ser du hva noen politikere sier om muligheten for fast skøytebane.

— Det er svært hyggelig at skøytebanen i sentrum slo sånn til blant våre innbyggere.  Denne isbanen ble satt i stand som en del av 100-års jubileet til Randaberg kommune og det er klart at når dette har vært så populært tiltak, er det naturlig å se om vi vil gjør noe tilsvarende de neste årene. Tidspunkt for slike fremtidige arrangement mener vi må vurderes ut ifra flere hensyn, og her tenker vi at næringslivet og kommunen bør komme til en enighet, sier Renate Kolnes (H).

Det er mange som har meninger om skøyter - noe som også gjelder ishall. Fra kommunen er det hver uke en del barn og unge som reiser til Stavanger for å trene ishockey eller kunstløp.

Kostnaden for å bygge en ishall kan imidlertid være en utfordring. For en treningshall regner man med pris på minst 40-50 millioner kroner.

Hver dag siden åpning har dette vært et populært sted. Banen skal være der ut denne måneden. Foto: FOTO: Per Thime

— Vi har et svært flott anlegg hvor Randaberg kommune er deleier. Vår Energi Sørmarka Arena er godt innenfor en forsvarlig avstand fra Randaberg kommune. Mange av våre innbyggere er også med i Siddishallen / DnB Arena for ishockey. Disse allsidige skøytemulighet er etter Høyre sitt syn tilstrekkelig sett opp mot andre idretter, og vi i Høyre sammen med andre politiske partier ønsker å fremme sandvolleyball og realisering av ny treningshall som noen av våre fremtidige satsingsområder, fortsetter Kolnes.

Hun mener at man må ha i tankene at vi her i Randaberg har begrenset plass til slike omfattende byggeprosjekter, og det er viktig at det prioriteres det som man allerede har startet med.

— Høyre er også opptatt av at byggprosjekter skal være godt gjennomtenkt og at de økonomiske rammer må være innenfor et budsjett som er forsvarlig.

Ingve Lerang (V) Foto: FOTO: Per Thime

Venstres Ingve Lerang har også som mange andre fått med seg aktiviteten i sentrum rundt skøytebanen. Han er med på at det kan være positivt med noe fast hver vinter, men er mer skeptisk til å bygge en fast skøytehall i kommunen. Eller; partiet han representerer er ikke klat for det i det hele tatt.

— Helt urealistisk med bygging

— Kjempekjekt at skøytebanen har blitt en så stor suksess. Og sånn sett frister det jo til gjentagelse. Når det gjelder muligheten for en permanent ishall så er det en helt urealistisk ide, og noe vi definitivt ikke vil gå for. Det er nok av viktigere formål å bruke penger på, og flere andre bygg som behøves for idretten som må prioriteres lenge før en ishall.

Robert Raustein (Frp) Foto: FOTO: Per Thime

I Fremskrittspartiet har man også fått med seg ønske om en fast isbane om vinteren, for noen måneder. Frps gruppeleder Robert Raustein sier dette:

— Det ville absolutt være noe, men det er et økonomisk spørsmål. Jeg er veldig åpen til å se på hva vi kan få til fremmover.

På spørsmål om bygging av en fast ishall, så er ikke det førstevalget til partiet.

— Alt er kjekt å få til kommunen. Akkurat en ishall tror jeg ikke ligger øverst på vår ønskeliste, da vi også ønsker nytt skolebygg, helsesenter og idrettshall, samt sandvolley, sier Raustein.

Geir Christian Kjeldaas representerer Senterpartiet Foto: FOTO: Ole Harestad

Det siste partiet som har svart etter at alle partiet har fått spørsmål, er Senterpartiet. Partiets gruppeleder Geir Christian Kjeldaas, har fått med seg det populære tilbudet i sentrum - det som skal stå ut februar.

— Et lyst og sosialt samlingssted på mørkeste vinteren skaper mye glede og det er så godt å se suksessen med skøytebanen og at det blir liv og leven i sentrum, sier Kjeldaas.

Han mener videre at sosiale arenaer og idrettsanlegg i nærheten av der folk bor er kjempeviktig for store og små både for helse og for samhold.

— Det er noe Senterpartiet har hatt fokus på å forbedre her i Randaberg i flere år. Gode eksempler er støtte til nærmiljløanlegg på Grødem, pumptrack og jungle gym i Viste Hageby og støtte til sykkelaktivitet ved Odnaberg.

— Men hva med en fast plass med isbane om vinteren?

— Hadde vi fått til en tradisjon med årlig skøytebane i den mørkeste tiden hadde det vært fantastisk kjekt, så det er noe vi håper kan bli en realitet! Det blir spennende å se på hvordan dette kan utvikles videre.

SV, AP, MDG og KrF har ikke svart på Randaberg24s henvendelse.