HELSE: På Solbakken sykehjem står en sykkel som er spesielt tilrettelagt for pasienter. Den ble gitt som gave for et par år siden av Randaberg Demensforening. Siv Jane Knudsen synes det er for gale at sykkelen står å støver bort.

Nå ønsker sykehjemnmet en sykkelvenn som kan ta pasientene med ut på tur.

— Jeg fikk ideen da jeg så et TV-innslag med en kar som syklet og sang med noen eldre. Han sang låter pasientene hadde kjennskap til, og de sang med. Det TV-innslaget gjorde meg godt, sier Siv Jane Knudsen og legger til.

Foto: Simen Ingemundsen

— Vi er utrolig takknemlig for denne gaven, men på grunn av begrenset tid til overs blir det svært få sykkelturer i bygda, sier Knudsen.

For om du er pensjonist, arbeidledig eller har tid til overs så er du ønsket. Sykkelen er akkurat som ny og nylig vært på service.

— Nå som sommeren nærmer seg, og fine dager er i vente, så håper jeg noen tar kontakt enten med meg personlig eller med sykehjemmet. For jeg glemmer ikke hvor stor glede en av våre pasienter fikk da jeg syklet han rundt i bygda og avsluttet med en softis. Dette er hva våre pasienter mangler, en sykkelvenn som kan vise dem Randaberg på en ny måte, som kan ta dem med ut i frisk luft, avslutter Knudsen.