SOMMERDRØSEN: Han har hatt en travel vinter og vår, styrelederen i Randaberg Fotball, Frode S. Lindboe. Nå er det sommer og man kan slappe mer av.

Det gjør også dagens gjest i Sommerdrøsen, blant annet med padling og senere en tur til brannherjede Rhodos.

1. Hva er dine ferieplaner dette året?

– Vi skal ha fire uker på Byre. Vi har fått noen fine soldager allerede, men det har vært mye regn. Tidvis klarer vi ikke å se over til naboøya Fogn, men da trøster vi oss med at vi skal ha ei uke på Rhodos i september - hvis ikke alt brenner opp der nede da. Jeg så et bilde i Aftenbladet. Det viste et sotpreget basseng på hotellet vi har har bestilt plass på.

Her blir det tur i september, James Hotel på Rhodos. Foto: Skjermdump Tripadvisor.com

2. Hva pleier du/dere å gjøre mens dere er på sommerferie, er det ting dere alltid må gjøre?

– Vi har mye sosialt med gode naboer på hytta, og prøver å kommer oss rundt og sjekke turløyper på andre øyer. Akkurat nå har vi vært på Kyrkjøy i Sjernarøy. Vi gikk 9 km, men fant aldri stien vi skulle gå, så det ble mye fram og tilbake. Jeg er også ett av tre medlemmer i Byre & Tjørna kajakklubb. Vi padler omtrent annenhver morgen om vinden tillater det.

3. Hva er egentlig ditt beste ferieminne og hvor var dette?

– Ferie er alltid bra, og noe av det jeg synes har vært kjekkest gjennom årene, er sommerturneringene med Vildbjerg. Nå er våre jenter blitt så voksne at det ikke blir Vildbjerg eller noe på meg, men sånne cuper er veldig kjekt å være med på.

Noen av Frodes beste ferieminner kommer fra den vesle byen Vildbjerg. der har han flere ganger vært på den populære fotballturneringen Vildbjerg Cup. Foto: Per Thime

4. Hva synes du er det beste ved å ha ferie? Klarer du da å koble ut alt annet?

– Klarer vel aldri å koble helt ut, men prøver så godt jeg kan. Var nok lettere før uten sosiale medier. Dessuten tror jeg ikke jeg liker å koble ut alt. Jeg liker best når det skjer noe.