TEKNOLOGI: Det er ikke bare morsomt og spennende, det er også nøkkelen til fremtidige produkter og tjenester. Dessverre er det i dag for få jenter som viser en sterk interesse for teknologifag og dette er noe TENK organisasjonen forsøker å endre.

Deltagelse på TENK Tech camp er gratis, og Stavangerregionen deltar for første gang.

TENK Tech Camp kommer til Stavangerregionen 10. og 11. august. Vi ønsker at flere jenter velger teknologi som sin karriere og kan være med å bruke teknologi for å løse morgendagens utfordringer og forme fremtiden.

Målet med leiren er å inspirere og oppmuntre unge jenter til å velge karrierer innenfor teknologiområdet, et felt som tradisjonelt har vært dominert av menn. Foreldre kan gjerne oppfordre jentene sine til å registrere seg på denne to dagers gratis campen, som vil være en morsom og lærerik opplevelse. Deltakerne vil få muligheten til å bygge nye vennskap med likesinnede jenter og lære av noen av de mest innovative hodene i teknologibransjen. Ved å gi praktisk erfaring med de nyeste teknologiene, håper vi å inspirere den neste generasjonen av kvinnelige teknologer og bidra til å redusere kjønnsforskjellene i teknologibransjen.

TENK Tech Camp er basert på frivillig arbeid, der eksperter fra teknologibransjen donerer sin tid og ekspertise for å inspirere og utdanne unge jenter.

Teamet i Stavanger består av: Camilla Dybendal fra Equinor (Prosjektleder), Åshild Hanne Larsen fra Equinor, Line Steinnes fra Equinor, Linnéa Bergstrøm fra Boost.ai, Gry Evita Sivertsen fra PWC og Laiz Batista Tellefsen fra PWC.

TENK Tech Camp er avhengig av sponsorer for å kunne tilby campen gratis til jentene. Stavanger teamet retter en stor takk til Stavanger Kommune og sine samarbeidspartnere: Cegal, Variant, Kantega, Capgemini, DND, Boitano, Bouvet, Equinor, Aker BP, Vår Energi, Subsea7, Offshore Norge, Shell og Oceaneering.