ÅRETS BEDRIFT: Ordfører Jarle Bø (Sp) lot ikke publikum vente i spenning, for her var det rett på hvilket firma som var valgt som «Årets bedrift» for 2023 i Randaberg.

Harestad Bygg AS er nemlig kåret for fjoråret. Frank Harestad startet firmaet i 1996, men før det hadde han jobbet andre steder som Froestad Bygg AS og hos Byggefirmaet Tunge AS.

Han ville forsøke å gjøre noe selv og startet opp. I 1999 fikk han så med seg Asbjørn Bø på laget og sammen etablerte de aksjeselskapet Harestad Bygg AS.

I dag er det 54 ansatte i firmaet som i 2023 trolig passerte 100 millioner kroner i omsetning. Firmaet tilbyr et stort repertoar av tømrertjenester, innen nybygg, tilbygg, ombygging, rehabilitering og oppussing. De har etablert seg godt på hele Nord-Jæren, innenfor privatmarkedet og den offentlige sektoren.

I løpet av våren 2024 vil deres nye tilbygg i Tormyrveien 26 stå ferdig, noe de ser frem til å kunne ta i bruk helt nye og moderne lokaler.

I juryens begrunnelsen for valget heter det blant annet:

«Juryen har merket seg at Harestad Bygg AS, ikke bare bygger hus, men de bygger også sitt eget lag innomhus. Fagarbeid med høy kvalitet og evnen til å skape en trivsel og trygghet blant både ansatte og kunder etterleves på en god måte. Juryene har også merket seg at selskapet er opptatt av å rekruttere lærlinger, i tillegg har de vært opptatt av å samarbeide med selskaper som fremmer arbeidsinkludering. I tett samarbeid med blant andre, Attende, Fretex og Ny start, har de, i ulike tidsrom, valgt å inkludere flere kandidater som trenger ekstra støtte for å komme tilbake i arbeid. Selskapet kan vise til et lavt sykefravær, noe som kan gjenspeile det gode arbeidsmiljøet. Juryen har i sin vurdering også lagt vekt på at Harestad Bygg AS bidrar på en positiv måte i lokalsamfunnet. Selskapet har blant annet vært en viktig sponsor- og bidragsyter for RIL Volley og RIL fotball i mange år. Harestad Bygg AS er flinke til å delta på landsbyens felles kultur arrangementer og inkluderer ofte alle sine ansatte. Selskapet støtter godt opp om lag- og foreningsarbeid og andre gode formål. Juryen mener at selskapet er en god ambassadør og bidrar til et godt omdømme for Randaberg kommune. Det syns tydelig på lederne, Frank Harestad og Asbjørn Bø, at de er stolt av å lede og videreutvikle selskapet, som har mange kjekke og spennende prosjekter foran seg».

– Juryen mener at Harestad Bygg AS er en verdig vinner av prisen for Årets bedrift, og prisen deles ut i dag, 1. januar 2024, samme året som bedriften feirer 25 års jubileum. Prisen gis derfor til et helt lag. Gratulerer!

PS! Frank Harestads bror, Sigmund, driver Harestad Elektriske AS og ble tildelt prisen «Årets bedrift» for 2021.