JUL: Det var mange som hadde valgt å legge turen til «Jul i svingen» etter julegrana var tent i Randaberg sentrum. Øystein Middelthon & naboene i julegata takker bygda innbyggere som har bidratt med 17.000 kroner i strømstøtte.

— Det betyr kjempemye for oss, og et tydelig tegn på at det vi gjør ikke er bortkastet. Støtten viser at julegaten vår blir satt pris på, sier Øystein Middelthon.

Til tross for at regne bøttet ned var det et par tusen som hadde valgt å legge turen til den «julete» Nyvollsvingen.

— Nytt for i år er «Rampenisse byen», den er det elever ved Jåttå videregående skole som har laget. Slikt engasjement både fra lærer Arne Nessa og elevene gleder oss, forteller Middelthon.

Leon, Sofie og Tristian er mektig imponert over «Jul i svingen». Foto: Simen Ingemundsen

«Jul i svingen» skal være til glede for hele Rogaland, men Middelthon kan fortelle at de har slitt med hærverk og tyveri den siste tiden. Noe som gjengen bak gaten synes er sørgelig.

— Skulle ønske det fikk stå i fred, men det rives av armer og hatter fra figurene våre og mange lyslenker er stjålet. Jeg håper vi slipper flere slike opplevelser, for det er lite hyggelig, avslutter Middelthon.

Totalt er det opp i mot 6 km med lys i gaten, og Tristian Bergseteren er en av dem som har vært med å henge opp lys sammen med sin far. På åpningen hadde Tristian sine søskenbarn Leon og Sofie tatt turen.

— Det er ganske fint. Selv om julen for meg starter 1. desember, har jeg allerede fått den julestemningen som trengs. Dette skaper glede, og jeg er glad for å bo i bygdas mest aktive gate, sier Bergseteren.

Se våre bilder fra åpningen i bildekarusellen under