– Ei båtrute mellom Grødem og Stavanger, det skal vi se mer på

Det er valgkamp og Senterpartiet i fylket stilte på Grødem, på besøk hos Bjørn Rygg.

Flere Sp-politikere var på besøk hos Bjørn Rygg i BR Industriers nye bygg på Grødem.
  • Per Thime
Publisert: Publisert:

RYGGSTRAEN: Det er én måned til kommune- og fylkestingsvalg. I disse dager og de neste uke er mange politikere rundt i distriktet. I går ettermiddag var en delegasjon fylkespolitikere fra Senterpartiet på tur.

Først var de innom NorSea basen i Dusavik, før de fortsatte over kommunegrensen til Randaberg. Der har Bjørn Rygg for en tid tilbake kjøpt opp Tangen 7, der hvor man først hadde driften til ConocoPhillips.

– Dette er et spennende område, på denne siden av kommunegrensen er det mye ugjort og det ønsker jeg å være med å gjøre noe med, sa Bjørn Rygg til Sp-politikerne.

Med på omvisning var blant annet ordfører Jarle Bø, varaordfører i Stavanger, Dagny Sunnanå Hausken og Birger Hetland, kommunestyrerepresentant i Stavanger.

Bjørn Rygg fortalte blant annet om planene for området på Grødem.

Politikerne fikk høre om planene, de som blant annet dreier seg om å sette opp flere haller på den nykjøpte tomta.

– Vi skal etter hvert opp med halle på flere tusen kvadratmeter her nede. Området blir merkbart forandre, og vi skal bruke mye av innearealene også til kontorer, men også til andre ting. Her skal blant annet selskapet NOS-Gruppen holde til, noe som blant annet betyr at det skal være laboratorie her. Det blir spennende tider med flere hundre ansatte, men vi bruker tid, men mye er på plass i slutten av 2025, sa Bjørn Rygg.

Ordfører Jarle Bø jobber med mye - og for mye.

– Næringsutvikling er noe av dette. Dusavik er en uslepen diamant som kan bli finslipa. På Randaberg-siden er det en del tomme lokale, en del er ledig, men det er noe vi som politikere også må se mer på. Hva kan gjøres? Vi skal være med å utvikle for næring, og her nede i Dusavik kommer det til å bli mer og mer aktivitet i årene fremover.

En annen ting som er aktuelt - og ikke bare noe Bjørn Rygg har lyst. Ei båtrute fra kaien utenfor BR Industrier sitt nye bygg, tur/retur Stavanger.

– Dette var noe jeg sa tidlig og nå hører jeg at andre også er positive til dette. Det er noe som gleder meg mye, sa Bjørn Rygg.

For da Sp-politiker Birger Hetland hørte om dette første gang i går, ble han henrykt over tanken.

– Ja, det er klart jeg blir henrykt over å høre om det. Det å flytte folk sjøveien er det beste og letteste som kan gjøres. Med busser og biler er det vanskeligere med alt. For en som bor og kommer fra Sjernarøy i Ryfylke er dette kjempebra å høre om. Jeg lover også at vi skal gjøre mer enn å si at dette er hyggelig å høre, for dette er noe man absolutt bør få til, ei båtrute fra Randaberg til Stavanger høres helt topp ut, fortsatte Hetland.

Det mener også Jarle Bø.

– Ja, vi har jo hørt om dette så vidt tidligere. Vi vet jo at det i dag går hurtigbåter fra f.eks Hommersåk til Stavanger. Der er det også landfast - og vi vet at det allerede i dag er hurtigbåt som går i rute mellom Kvitsøy og Stavanger, så hvorfor ikke - dette skal vi som politikere i fylket være med å ta videre.

Flere bilder - bla til høyre

Publisert: