POLITIET: Søndag kveld, like før klokken 22.30 rykket politiet ut etter melding om kollisjon mellom to biler i Randaberg kommune. I den ene bilen satt det en voksen og tre barn. De fremstod ikke som alvorlig fysisk skadd. Sjåføren av den andre bilen forlot åstedet før politiet kom frem.

—Det er avhørt vitner i forbindelse med trafikkforholdet, inkludert fører av bilen der det også satt barn. Det er for tidlig å si noe mer om foranledningen og hendelsesforløpet. Politiet har gjennomført åstedsundersøkelse. Årsaken til ulykken er noe vi forsøker å kartlegge, og vi kan derfor ikke konkludere nå, sier politiadvokat Emilie Netteland.

Etterforsker trusler og frihetsberøvelse

På vei mot stedet fikk politiet opplysninger om at sjåføren av den ene bilen skulle være bevæpnet. Kort tid etterpå fikk politiet informasjon om at det var løsnet skudd i nærheten, og at mistenkte hadde truet en mann i 40-årene til å kjøre ham videre. Mannen ble innlagt på sykehus etter hendelsen.

— Når det gjelder saken knyttet til trusler og frihetsberøvelse planlegger politiet avhør av flere vitner. Fornærmede vil bli avhørt i løpet av dagen, sier politiadvokat Emilie Netteland.

Det er foreløpig ikke oppnevnt bistandsadvokat i saken.

— Det vil bli vurdert i forbindelse med avhør, sier Netteland. Spesialenheten etterforsker omstendighetene rundt at en mann ble erklært død som følge av politiets handlinger i tjeneste. Sør-Vest politidistrikt kan ikke kommentere disse sakene

— Avdøde har status som mistenkt i de sakene politidistriktet etterforsker, sier politiadvokat Emilie Netteland.