NAV: Arbeidsledigheten i Rogaland holdt seg på et lavt nivå i februar. Samtidig fortsetter virksomheter i Rogaland å lyse ut et høyt antall ledige stillinger.

Oversikten viser at 6 955 personer var registrert som helt ledige, delvis ledige eller arbeidssøkere på tiltak ved utgangen av januar, viser ferske arbeidsmarkedstall fra NAV.

Av dem er 4 574 personer, eller 1,7 prosent av arbeidsstyrken, helt ledige. På landsbasis er 1,9 prosent helt ledige.

Dette er tall fra kommunene i Rogaland. Foto: NAV Rogaland

For Randaberg er det litt oppgang siden forrige måling. I Randaberg var det ved utgangen av februar 117 personer som var helt uten arbeid, noe som er 1,9 prosent av arbeidsstyrken her i kommunen. I antall personer er dette 16 flere enn samme periode i fjor.

– De ferske tallene vitner om høy aktivitet og god fart på arbeidsmarkedet i Rogaland, sier Merethe P. Haftorsen, direktør i NAV Rogaland.

Sandnes er den eneste kommunen i fylket som har over 2 prosent helt ledige. 2,1 prosent av arbeidsstyrken er helt ledige. Stavanger og Haugesund har begge 1,8 prosent helt ledige. Lavest ledighet blant de mest befolkningsrike kommunene finner vi Klepp, Time og Karmøy med henholdsvis 1,4 prosent, 1,4 prosent og 1,5 prosent helt ledige.

Dette er nøkkeltallene fra fylket. Foto: Skjermdump fra NAV Rogaland