JULEDRØSEN: Jo da, det blir helt sikkert jul uten Juledrøs på Randaberg24, men vi synes det er koselig å høre litt om folks planer i dagene før jul og hva man gjør julaften, 24. desember.

Det er dagen før dagen – lille julaften i dag. Det er også lørdag og det ligger an til en handledag for mange, mange rundt i kommunen.

Dagens gjest er ikke omgitt av regn og sludd, men av solskinn og varme. Når dette skrives lørdag morgen er det 21 grader, varmt – og skal opp i 27 grader, i Abu Dhabi, hovedstaden i De arabiske emirater. Det er nemlig der Robert Raustein med familie er denne julen.

Det hørtes rett og slett varmt – og koselig ut. Noen pepperkaker er muligens pakket ned, men for Frp politikeren er det nok tyske skiver som smaker best.

PS! «Tyske skiver» er tradisjonelle småkaker laget av mørdeig, som ofte bakes til jul. Kakene blir ekstra lekre dersom de pensles med egg og drysses med perlesukker, fant vi ut på «Det søte liv».

Her feirer man jul, i Abu Dhabi, hovedstaden i De forente arabiske emirater. Foto: Makalu, Pixabay

1. Hvordan skal dere feire julen dette året?

– Vi er så heldige å ha blitt invitert med til Abu Dhabi med familien min. Julefeiringen vår blir derfor nede ved bassengkanten i go'varmen.

2. Hva pleier dere å spise julaften og de andre juledagene – og hvorfor er det slik?

– Vi har veldig mye forskjellig. Hele familien jobber i bransjen (hotell), så vi er rimelig lei julemat etter 2 måneder med julebord. Men svigers pleier å ha ribbe.

3. Har du og din familie noen tradisjoner dere bare MÅ gjøre julaften?

– Nei. Vi pleier som regel alltid å se julefilmene på NRK hos mor og far hver julemorgen med en god julefrokost.

4. Når det kommer til julebakst, hvor mange sorter blir det bakt og hva er din favoritt blant disse mange sortene julekaker?

– Vi har kun bakt pepperkaker for at minsten skulle ha noe å pynte, men med stort sett hele desember bortreist var det ikke mye vits. Tror nok gjerne tyske skiver er mine favoritter.

5. Når dere skal handle julegaver – bruker du god tid eller er det inn og ut av butikken, for du vet hva du skal kjøpe?

– Alt blir stort sett handlet på internett. Blir stresset av å gå på julehandel i proppfulle sentre.

6. Hva synes du er det viktigste eller fineste med julefeiringen?

– Å treffe familien, god mat og godt selskap. Fri fra jobb og politikk er heller ikke feil, så god jul alle sammen.