ARBEID: 7.080 personer var registrert som helt arbeidsledige, delvis ledige eller arbeidssøkere på tiltak ved utgangen av november. Det viser nye arbeidsmarkedstall fra NAV. 4.319 av dem, eller 1,7 prosent av arbeidsstyrken, er helt ledige. På landsbasis er 1,8 prosent av arbeidssøkerne helt ledige.

I Randaberg er det ved utgangen av desember 109 personer som er helt uten arbeid, noe som er 1,8 prosent av arbeidsstyrken - og 21 færre enn ved samme tid i fjor.

– Ledigheten i Rogaland fortsetter å holde seg på et lavt nivå. Sammenlignet med samme tid i fjor, har Rogaland 380 flere helt ledige. Den svake økningen illustrerer på en god måte hvor stabilt arbeidsmarkedet i fylket er for øyeblikket, sier Merethe P. Haftorsen.

Industriarbeid er yrkesgruppen i Rogaland med flest helt ledige med 440 helt ledige. Bygg og anlegg har 435, butikk- og salgsarbeid 404, mens reiseliv og transport har 393 helt ledige.

3 430 ledige stillinger ble utlyst i Rogaland i november. Det er en økning på 13 prosent sammenlignet med i fjor. 1 av 4 stillinger ble utlyst innenfor helse, pleie og omsorg med til sammen 871 stillinger. Andre bransjer med høye utlysningsstall var ingeniør- og ikt-fag, butikk- og salgsarbeid og reiseliv og transport. 42 prosent av stillingene er utlyst av arbeidsgivere i Stavanger kommune.

– De siste tre månedene har antallet utlyste stillinger i Rogaland vært på samme nivå som rekordåret i fjor. Høye utlysningstall indikerer at virksomhetene sliter med å finne arbeidskraft med riktig kompetanse. I Rogaland samarbeider NAV tett og godt med mange arbeidsgivere, og vi er klare til å samarbeide med enda flere som ønsker å inkludere personer som står utenfor arbeidslivet. Vi kan hjelpe bedriftene med kvalifisering og oppfølging i arbeidsforholdet, sier Haftorsen.