PENGER: Stiftelsen Kirkens Bymisjon har startet en Spleis-innsamling for å få nok midler til å kjøpe en hjertestarter. Dette mener hotellet vil gagne hele bygda.

Hjertestarteren vil henge på Viste Strandhotell, og være tilgjengelig for alle. I skrivende stund er det 10 som har bidratt med 2130 kroner, men det er langt til målet; 22.366 kroner.

I beskrivelsen på Spleis skriver Stiftelsen Kirkens Bymisjon følgende; Sommeren nærmer seg med stormskritt. I fjor var det mange flotte dager, med mange kjekke mennesker på stranden.

I skrivende stund er det kommet inn 2130 kroner. Foto: Skjermdump, Spleis

– Etter at vi hadde øvelse i livreddende førstehjelp og hjertestarter på Ventilene Viste strandhotell fant vi ut at det ville ta åtte min tur/retur for en sprek person å løpe til nærmeste hjertestarter. Dette er uten å beregne ekstra tid for å lokalisere og ta ned selve starteren, sier Elisabeth Lied, og legger til.

– Dette er mye tid, når det står om sekunder. Derfor ønsker v å trygge alle som går tur, løper, bader, soler seg, spiser is eller mye annet rundt og på hotellet.

Hotellet har begrensede økonomiske midler, og håper Lied håper andre brenner for dette.

– Hotellet er nesten alltid bemannet og denne vil derfor være tilgjengelig for alle, men trygg for hærverk. Håper mange vil bidra slik at vi kan trygge alle bygdas badenymfer, avslutter Lied.