Økning i antall personer i Randaberg med arbeidsavklaringspenger gjennom 2022

NAV-leder på Randaberg, Kel Tighe
  • Simen Ingemundsen
Publisert: Publisert:

ØKONOMI: Sist uke kunne en lese at flere fikk arbeidsavklaringspenger i fjerde kvartal av 2022, noe som utgjør en økning på 26 prosent fra året før.

Ved utgangen av desember 2022 mottok 2000 flere personer arbeidsavklaringspenger enn året før. Totalt mottok 139.400 personer arbeidsavklaringspenger i fjerde kvartal. NAV skriver i sin pressemelding at fire prosent av befolkningen i alderen 18 til 66 år mottok AAP ved utgangen av 2022.

I Randaberg kommune var det 314 personer som mottak AAP ved utgangen av desember, en liten økning fra 300 i januar 2022.

Antall personer som mottok AAP økte gjennom hele 2022. Årsaken til økningen i 4. kvartal er todelt:

— Svært mange av de som hadde nådd maksgrensen for hvor lenge man kan motta AAP, fikk innvilget en ny periode. Samtidig ser vi en klar økning i antall som startet å motta arbeidsavklaringspenger, sier NAV leder Kel Tighe og fortsetter.

— Den høye etterspørselen etter kompetanse i arbeidsmarkedet gir også gode muligheter for de med ulike helseutfordringer. Vi i NAV jobber tett sammen med bedrifter i Rogaland for å tilrettelegge for de med ulike helseutfordringer, og vi ønsker å samarbeide med enda flere.

Publisert: