UT PÅ MORGENTUR: - Dette er rett og slett en fantastisk fin start på dagen. Vi er en god gjeng som startet opp med dette i mars dette året. Siden har det blitt syklet hver eneste onsdag morgen, sier Morten Nesvik til Randaberg24.

Da den «godt voksne» gjengen var på tur i går morges var det ti personer som var med. Vi møter dem ved Tungenes rett før klokka har passert 05:30. Ti syklister i tettsittende kommer syklende i tett formasjon og bremser rutinert opp for en kort drøs. Ådne Ånensen og Morten Nesvik tok initiativ til å samles for disse tidlige sykkelturene.

– Vi møtes ved Reinskau og sykler ofte den faste ruta som er mot og i Randaberg. Dusavikveien, Grødemveien, sentrum og ut til Tungenes hvor vi snur. Deretter blir det tur rundt Bø, Vistnes og over mot Kvernevik før vi setter kursen tilbake. En tur på bortimot fem mil, i uansett vær og vind.

– Det er en fantastisk start på dagen, forteller Ånensen. Mange av oss har unger som skal på skole, og selv om sykling er kjekt, så tar det mye tid. Når vi får lurt oss av gårde så tidlig som dette, så rekker vi å smøre matpakke og lage kaffi før resten av huset våkner til liv.

Da vi møtte den trivelige sykkelgjengen i går var stemningen på topp, selv om det var tidlig om morgenen.

– Avtalen er som nevnt at de som vil være med møter opp på Reinskau på Tasta klokka 05, så har de en fast rute som går rundt hele Randaberg før turen fortsetter til Kvernevik og tilbake til Stavanger. – Randaberg er fantastisk så tidlig på morgenen! Det nesten roper en entusiastisk Geir H. Tunge som er stolt over å få vist fram bygda si på denne måten. – Ofte er det veldig rolige vindforhold så tidlig på morgenen, og det er jo ingen biler på veien. Min påstand er at Randaberg er et av de flotteste stedene å sykle, avslutter den svært rutinerte syklisten fra Randaberg.

Se morgenfuglenes egne bilder under her

Men hvem er så denne gjengen? En god blanding «godt voksne» personer som liker å sykle, mange har bakgrunn fra klubben TOSK, men alle er velkomne til å være med, forteller Morten Nesvik. Det er bare å stille opp med sykkel og godt humør!

10 morgenfriske syklister runder ute ved Tungenes før klokken er 05.30. Foto: Per Thime