— Her kan flyktninger og andre i en vanskelig livssituasjon hente det de trenger

Petras Garderobe tar ikke bare i mot klær, her sitter Kristin Andreassen omringet av bamser. Foto: FOTO: Simen Ingemundsen
  • Per Thime
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel

UTDELING: Kristin Andreassen driver Petras garderobe i kjelleren på gamle Harestad skole. Det dreier seg om klær, leker og annet barneutstyr.

— Dette er mitt lille bidrag til å skape Randaberg til en god plass å bo. Det er givende å drive, i hvert fall med tanken på at kundene mine verdsetter tilbudet, sa Kristin Andreassen i en tidligere artikkel på Randaberg24.

Nå er hun i aller høyeste grad aktuell igjen. Akkurat nå har Petras garderobe utstyr så det holder. Dermed er det også mye fint å hente for de som er i en vanskelig livssituasjon. Klærne henger på rekke og rad på stativer langs veggene.

Via kommunen sine nettsider går det fram at flyktninger og andre i en vanskelig livssituasjonen kan hente ting i kjelleren ved skolen.

Det er mandager Kristin Andreassen holder åpent, alt annonsert på Facebook-siden til Petras garderobe. I sommer blir det åpent de flestemandager, alt annonsert på Facebook. Alt arbeidet med Petras garderobe gjør Kristin frivillig.

Les også

Kan noen skrive vår 100-årige historie

Kristin Andreassen på plass i kjelleren ved gamle Harestad skole.

Videre heter det:

— Det går rykk og napp med innlevering av klær og utstyr, men på det jevne har jeg mye, forteller hun.

Det er mye fint som blir levert, som klær av Bergans, ullklær, babytepper, sykkelhjelmer og barnesete. Spesielt har det kommet inn mye under Ukraina-krisen.

— Det gjør inntrykk når tidligere flyktninger kommer selv tilbake med noe å levere til meg, forteller hun.

Publisert: