SKOLE:

Tirsdag 5. april hadde mellomtrinnet ved Harestad skole innsamlingsaksjon til Ukraina. Det var en rørt rektor, Eva Walde Lund som åpnet aksjonsdagen på skolen.,

Rektor Eva Walde Lund kjøpte påskepynt i keramikk av elevene. Foto: FOTO: Simen Ingemundsen

— Det er flott at vi kan markere solidaritet med krigsrammede barn i kjernen av skolens slagord mangfold, mestring, mening og mot.

Etter en liten felles samling gikk elevene hver til sitt. Det ble ganske folksomt i gangene på Harestad skole da foreldre, ansatte og elever handlet kake, keramikk og trefigurer for å nevne noe.

Karen Margrethe Sture var stolt over elevene sine Hedda (f.v.), Elouise, Oda og Astrid som hadde brukt timer i kunst og håndverk for å lage ting å selge. Foto: FOTO: Simen Ingemundsen

Det var en stolt kontaktlærer Sture som kunne skryte av elevenes forslag om aksjonsdag.

— Det er jo helt grusomt å se hva som skjer i Ukraina. Vi har fortalt litt om det til elevene våre. Det å arrangere denne aksjonsdagen bestemte vi oss for rett etter vinterferien.

Jentene nikket seg enig med kontaktlærer om at det er forferdelig og trist hva som skjer i Ukraina.

Daniel og Sigve var en av dem som hadde ansvar for salg. På lik linje med andre elever, hadde de laget det meste av kaker selv. Foto: FOTO: Simen Ingemundsen

Det var noen engasjerte elever som solgte på sjokoladekaker, saft, kaffe, muffins og gelé for å nevne noe. Daniel og Sigve har begge fått meg seg krigen og synes det er sørgelig.

— Da er det godt vi kan gjøre vår innsats ved å selge ting vi har laget selv.

 I kakekøen stod Jarle Bø som hadde tatt turen innom Harestad skole, for både å støtte elevenes initiativ og for å støtte oppom sine barn som går på 6 og 7. trinn. Foto: FOTO: Simen Ingemundsen

På spørsmål om det er unødvendig at barn får meg det som skjer i Ukraina, svarer Jarle Bø; nei.

— Det er viktig at barn får et inntrykk om hvordan de har det nede i Ukraina, på denne måten skjer slikt engasjement som dette. Det er fantastisk at barna har laget ting selv og selger. Dette er deres innsats i denne krisen vi står oppi.

Kenneth Hattervik var stolt over datteren sin Angalica som hadde bakt kaker selv. Foto: FOTO: Simen Ingemundsen

Kenneth Hattervik synes det er helt forferdelig det som skjer nede i Ukraina. Derfor støttet han stolt Harestad skole sin aksjon.

— Det at Putins Russland okkuperte Ukraina var en dårlig ide. Skulle ikke ha skjedd. Jeg synes det derfor er viktig å stille oppom slike aksjoner som elevene har ved Harestad skole idag.