Lørdag skulle egentlig Pride-paraden avholdes i Oslos gater for første gang på tre år. Istedenfor er Oslo fylt av sorg etter masseskytingen natt til lørdag.

To menn i 50- og 60-årene er drept, mens ti personer er alvorlig skadd og elleve lettere skadd.

– Det som har skjedd er selvfølgelig helt forferdelig. Jeg reiser ofte til Oslo for å feire Pride, men droppet det i år. Når jeg er der, går vi ofte med venner på London pub.

Det forteller Arve Andersen til Randaberg24. Den tidligere Grødem-buen var i flere år leder for LLH-Rogaland.

– I natt var det helt grusomt å vente på at venner i Oslo skulle bekrefte på Facebook at de var trygge. Jeg tenker nå på de som mistet livet, de pårørende og venner.

Dagens Pride-arrangement ble avlyst, men mange trakk ut i Oslo gater og gikk mot London Pub for blant annet å legge ned blomster.

På Randaberg er det i dag flere innbyggere som har heist Pride-flagget til topp eller hengt det ut på verandaen.

– Det synes jeg er veldig bra og dette viser at vi trenger Pride mer enn noen gang, en feiring av mangfold og kjærlighet.

FAKTA: 42 år gamle Zaniar Matapour er siktet for drap, drapsforsøk og terrorhandlinger etter skytingen. Han er norsk statsborger med iransk bakgrunn og er kjent for politiet og Politiets sikkerhetstjeneste (PST) fra før. PST har hatt kjennskap til Matapour siden 2015, med bekymring om at han da ble radikalisert og inngikk i et ekstremt islamistisk kontaktnettverk i Norge. Det har man opplyst i løpet av dagen via pressekonferanser.