KOMMUNEVALGET: Det er Renate Kolnes som er Høyres ordførerkandidat i Randaberg. Hun er fast representant i kommunestyret og utvalgsleder i Hovedutvalg for oppvekst og levekår.

Det er velgerne som avgjør hvordan det blir i Randaberg de neste fire årene, men en del tyder på at Høyre kommer til å øke i oppslutning og antall representanter i kommunestyresalen. Det kan også bane vei for at det KAN bli Renate Kolnes som blir ordfører - men slettes ikke noe er avgjort før 11. september.

1. Når og hvordan skal dere drive valgkamp?

– I Randaberg har vi heldigvis relativt tradisjonell valgkamp. Vi kommer til å være tilstede på stands og ulike aktiviteter i sentrum. Vi vil også gå på husbesøk og forsøke å være tilstede i ulike arenaer og snakke med innbyggerne våre om hva de er opptatt av.

2. Er en måned valgkamp nok for dere ?

– Ja, jeg tenker en måned valgkamp er nok. For innbyggerne og næringslivet vårt mener jeg det mer verdifullt at vi faktisk lytter til deres tanker og innspill hele tiden, ikke bare i valgkampen.

Renate Kolnes kan ligge godt an til å bli Randabergs neste ordfører. Foto: Arkivbilde, Per Thime

3. En drøy måned før valget - hvordan mener dere det ligger an for deres parti?

– Jeg håper Høyre gjør et godt valg i Randaberg. Så langt har vi hatt gode målinger og jeg håper velgerne leser valgprogrammet vårt og ser at vi har et helhetlig blikk på Randaberg kommune inn i fremtiden. Det nytter ikke å bare gå til valg på å styrke skolen, eller øke tjenestene i eldreomsorgen. Vi er en kommune og som skal favne om alle sektorer kommunen har. Randaberg leverer og skal fortsatt levere solide tjenester til innbyggerne våre samtidig som vi trenger å ruste oss for fremtidige og nødvendige investeringer. I Randaberg har vi store muligheter, men også utfordringer, derfor må vi prioritere. Disse tingene må vi som politikere tørre å være ærlige om ovenfor velgerne våre.

4. Hvis dere skal tippe - hvor mange representanter får deres pari i kommunestyret?

– Hvor mange representanter vi får inn tør jeg ikke spekulere for mye i. Jo flere vi får, jo lettere kan vi få gjennomslag for høyrepolitikk. Avslutningsvis vil jeg påpeke at det er viktig å få sagt til velgerne at det er de som sitter med makten om hvem som kommer inn i kommunestyret. Folk bør være flinke å sette kryss på hvem de ønsker som skal bli kommunestyrerepresentant(er).