POLITIKK: Til å begynne med var kommunedirektørens innstilling å si NEI til å bevilge 30.000 kroner for å være med i det som heter Fair Play Bygg Rogaland.

Senere bestemte formannskapet at man skulle bruke disse pengene for å være med. I går var saken oppe i kommunestyret - og ble som i formannskapet vedtatt.

Stikkord for Fair Play Bygg Rogaland er å bekjempe arbeidskriminalitet og jobbe for en seriøs byggenæring med like konkurransevilkår.

I saken før formannskapets møte het det at Randaberg kommune ikke har de økonomiske ressursene til å kunne prioritere dette innenfor budsjett 2023, og på bakgrunn av dette anbefalte ikke kommunedirektøren et medlemskap.

Det gjorde kommunestyret i går kveld. Venstres Ingve Lerang fremmet forslag om at kommunen ikke skulle inngå dette støttemedlemsskapet, noe som fikk stemmene til V, Frp, Kirsti A. Gjerde, Eirik Dirdal, Svein Livar Haga, Thor Magne Larsen, og Renate Kolnes (H), og falt.

Fra vedtaket heter det: Et medlemskap i Fair Play Bygg vil styrke kommunens kompetanse om arbeidslivskriminalitet og synliggjøre at Randaberg har fokus på å bekjempe arbeidslivskriminalitet. Formannskapet bruker 30 000 kroner av sine avsatte midler i budsjettet for 2023 til dette formålet.