MØTE: Bent Bergesen i Ressursgruppen for Den grønne landsbyen sitter, for en gangs skyld, på pauserommet og teller opp, for i neste uke er det Tungenesmøte igjen, det som for flere år siden har vokst seg ut av Tungenes Fyr og som nå arrangeres på Viste Strandhotell.

– Foreløpig er det rundt 60 personer som er påmeldt, men vi har plass til flere - så her er det bare å melde seg på, sier Bent Bergesen mens han tenker hvor mange år Tungenesmøte har vært arrangert.

Det korrekte der er at dette tradisjonsrike møtet har vært arrangert 21 ganger, og at dette dermed blir for 22. gang.

Terje Haukali overtok etter Kjetil Bøe som daglig leder i Stavanger Oilers. I neste uke stiller han på Tungenesmøtet. Foto: Trude Halseth Arnes, Oliers

– Jeg ser fram til dette, for nok en gang føler vi at Tungenesmøtet er en aktuell møteplass. Det er en fin miks av gjester som kommer, forteller Bergesen.

Listen er daglig leder i Oliers, Terje Haukali fra Viste Hageby. Han som både har spilt for Viking og Stjernen, har vært med i EM og VM for juniorlandslag og som har A-landskamper på 90-tallet skal fortelle om hvilke elementer som har vært viktige for Oilers i den klubben har eksistert .

– Det er noe jeg gleder meg til å høre mer om, men det er mer også.

Kommunedirektør Anne Berit Berge Ims blir med og skal fortelle mer om status på kommunaløkonomisk bærekraftsodell i kommunen.

Sjefsøkonom Kyrre M. Knudsen i Sparebank 1 SR-Bank deltar på Tungenesmøte i neste uke. Foto: Sparebank 1 SR-Bank

– Så blir det spennende å høre en annen fra Randaberg, nemlig sjefsøkonom i SR-Bank, Kyrre M. Knudsen. Han tar med seg ferske tall fra konjukturbaometeret. I tillegg kommer Ulf Rosenberg, rådgiver for Energihovedstaden. Han skal blant annet informere om innsyn i hvilke næringer som vikser fram.

Med på samlingen er det også andre fra Randaberg. Sandalen Gård ved Anne og Jo Arild Tønnesen skal nemlig delta.

– I dag driver de med prduksjon av blant annet sider - og de er meget flinke til det og har motatt flere priser for dette, og jeg ser slettes ikke bort i fra at de har med seg noen smaksprøver fra gården på Vistnes.

I tillegg skal ordfører Jarle Bø (Sp) være med, og kanskje får vi da høre mer om aktuelle ting i hans neste periode som ordfører, en periode som starter 5. oktober. Harald Minge, administrerende direktør i Næringsforeningen i Stavanger skal også delta.

Anne og Jo Arild Tønnesen stiller på Tungenesmøte i neste uke på Viste Strandhotell. Foto: Arkivbilde