Partiene forbereder neste kommunevalg: - Det blir en spennende oppgave å finne kandidater

Flere partier er i gang med forberedelser til neste kommunevalg.

Flere av disse kommer ganske sikkert til å være med videre, mens andre takker av når neste kommunestyreperiode starter.
  • Per Thime
Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel
Les også

Enger gir seg - blir ikke APs ordførerkandidat

POLITIKK:Hvert fjerde år går vi til valglokalet i Randaberghallen når det gjelder lokalvalg. Neste gang det skjer er altså 11. September 2023. De lokale partilagene er i gang med å forbered, eller at det nærmer seg tiden for nettopp det.

Randaberg24 sjekket med de ulike partiene om hvordan arbeidet går. I går skrev vi at Arbeiderpartiet skal ha på plass etter at Kristine Enger har sagt nei til en ny periode i kommunestyret. Hun takker av etter snart fire perioder av helsemessige årsaker.

Men partiet står ikke på bar bakke etter dette, for mye av jobben er allerede godt i gang.

Venter med navn

— Hvorvidt det blir en grei jobb for nominasjonskomiteen eller ikke tør jeg ikke si akkurat nå. Det er ikke utenkelig at noen av våre representanter ikke tar gjenvalg, men det kan være flere årsaker til hvorfor de ikke ønsker det. Jeg går uansett ikke ut med navn før de selv har annonsert at de ikke tar gjenvalg. Vi etterstreber jo også at medlemmene av nominasjonskomiteen ikke selv stiller til valg, og i så fall bør det være langt nede på listen, så medlemmene av nominasjonskomiteen er ofte medlemmer som ikke tar gjenvalg eller ønsker å stille til valg, sier leder av partiet, Maria Randeberg.

Flere av medlemmene i Randaberg AP er i gang med det som dreier seg om neste kommunevalg. Maria Randeberg, i midten, forteller om en spennende jobb.

Videre sier hun at partiet skal opprette en programkomite som etter planen skal være klar til sommeren. I den forbindelse ønsker de også innspill om hva som bør være i et slikt program for de neste årene.

— Personlig tror jeg det blir en spennende jobb for nominasjonskomiteen å hente inn listekandidater til valget i 2023. Jeg vil oppfordre alle som er interessert i hva som skjer på Randaberg, og kunne tenke seg å være med i politikken, om å ta kontakt med det partiet de føler tilhørighet til og høre om muligheten for å stille til valg. Vi ønsker alltid nye medlemmer velkommen og vil jo aller helst ha engasjerte lokalpolitikere fremover. Jeg er også veldig spent på hvordan partiprogrammet blir og håper at vi får inn gode forslag vi kan ta med oss inn i dette arbeidet.

Engasjerte medlemmer

I Senterpartiet er det allerede dannet en nominasjonskomite, noe som skjedde allerede ved nyttår. Lokallagsleder Cathrine Amundsen forteller at man er godt i gang.

— Vi har mange engasjerte medlemmer og opplever som regel at arbeidet med å danne liste er en grei jobb. Når vi danner listen håper vi selvfølgelig på å få med flere engasjerte medlemmer som ønsker å bidra i den viktige jobben vårt folkestyre har.

Fredrik Iversen er leder for Høyre i Randaberg. Han forteller at man i partiet har satt ned en nominasjonskomite som skal sette ned kandidater til kommunevalget.

— Nominasjonskomiteen har mottatt svar om gjenvalg fra alle sittende representanter og vararepresentanter. Datoplanen for det resterende arbeidet har blitt offentliggjort på våre lokale nettsider etter hvert, sier han.

Høyre skal ha klar hele listen 12. November, da er det nominasjonsmøte og kandidatene skal velges. Før den tid skal det tas stilling til noe annet, nemlig partiet ordførerkandidat. Hvem det blir er ikke kjent, men skal velges på nominasjonsmøte 22. August. Etter det Randaberg24 erfarer skal det være enten Bjørn Kahrs eller gruppeleder i kommunestyret, Renate Kolnes.

– Den beste kandidaten

I Venstre starter man forberedelsen til neste lokalvalg over ferien. Olav Nybø blir trolig sentral i arbeidet.

— Da skal vi lage et godt program for Randaberg og vi skal sette opp kandidater til valglisten. Vi regner med at det blir helt greit å finne kandidater til listen og ingen har foreløpig sagt fra at de ikke vil stå på liste. Vi i Venstre har en helt klar kandidat til ordførervervet, nemlig Ingve Lerang. Grunnen til en så klar kandidat er at Ingve er den klart beste politikeren Randaberg har i dag, slår Nybø fast.

KrF, Frp, SV og MDG har ikke svart på Randaberg24s henvendelse som ble sendt ut 19. Mai.

Publisert: