UTBYGGING: Det skal bygges et ganske stort antall boliger i det området som har fått navnet Grødemtoppen. Formålet med planen er å legge til rette for utbygging av boliger med tilhørende funksjoner.

Nå er det kommet melding om igangsetting av reguleringsarbeid i forbindelse med utbyggingen som skal gi plass til 85 til 90 boenheter. Det er selskapet Skjæveland & Co, ved Egil og Jone Skjæveland som har satt i gang byggeprosjektet som har vært flittig diskutert blant kommunens politikere i flere utvalg.

Området det skal bygges boliger ved er satt av til boligformål og har vært det i mer enn 10 år.

I løpet av de siste par årene er det kommet en del innspill - og motstand. Lokale bønder har ment at det ikke er for sent å tilbakeføre dette området til LNF-område. Det var til og med satt opp en banner på det aktuelle området tidligere dette året - som viste motstand mot planene.

I sommer hadde noen satt på plass denne banneren, men den ble fjernet etter kort tid. Foto: Arkivbilde, Per Thime

Det er gjort endringer underveis og nå foreligger det altså melding om igangsettelse av reguleringsarbeid.

– Det vil bli anledning til å uttale seg til planforslaget under offentlig ettersyn etter førstegangsbehandling i kommuneplanutvalget. Videre behandling etter offentlig ettersyn vil skje i kommuneplanutvalget og kommunestyret, heter det fra selskapet Sweco.

Det er satt en frist for eventuelle kommentarer og innspill til 13. januar.