SKOLE: Onsdag 24. januar, om litt over en uke er det «åpent hus» på Randaberg videregående skole.

Elektroelevene Dovydas Stugisy og Mathias Søndbø Frantzen anbefaler deg å sette av dagen, deg som skal velge videregående skole og studieretning dette året.

– Dette er en kjekk skole, både chill og rolig, sier de begge, som skryter av skolemiljøet og som mener det er godt kollektivtilbud til og fra skolen.

– Så har de mye mat i kantina, ligger nært butikken, det er ikke høye krav og så er miljøteamet gode til å finne på ting å gjøre i friminuttet, avslutter de, som både har deltatt på basketball konkurranser og brukt «åpen hall» i de små og store friminuttene.

Foto: Simen Ingemundsen

Skolen inviterer altså til «åpent hus», som for elever, lærere og ledelsen er en gledens dag. Nytt for i år er rebusløp, med ulike oppgaver rundt omkring på avdelingene og verkstedene. På denne måten får skolen vist seg fra sin beste side.

– Det er ikke snakk om vanskelige oppgaver, men relevante oppgaver, sier Marit Breivik Bø, som sitter i komiteen.

Det blir også program i auditoriet med besøk av lærere fra de ulike programmene, opplæringskontorene i fylket og Baker Hughes. Sistnevnte bedrift skal snakke om forventninger til kommende lærlinger og utfordringer i yrket.

– Så må det nevnes at elevrådsrepresentantene blir aktive i fellesområdet på skolen, og at «Godt gjort» kommer til å selge diverse gaveartikler, sier Breivik Bø, og avslutter.

– En må ikke glemme at det blir mat og drikke i kantina. Så vi gleder oss til å vise skolen vi er så stolte over, dette er alltid en fin måte å få vist fram den fine skolen vår.