FOTBALL: Karen Rygg Ims fra Randaberg skulle sammen med J17-landslaget i fotball til Tyrkia i neste uke i forbindelse med treningssamling og to landskamper mot Østerrike.

Det blir det ikke noe av, på grunn av det forferdelige jordskjelvet i landet nylig som så langt har krevd minst 22.000 mennesker livet.

For Karen Rygg Ims og de andre jentene blir det endringer, for samling i Tyrkia blir byttet ut med samling og treningskamper i Bergen mot Arna-Bjørnar tirsdag og Åsane torsdag.

- Når vår samling i Tyrkia ble avlyst på grunn av det fryktelige som har hendt der, så er det fint for oss å få spille to kamper mot god Toppseriemotstand. Dette er siste forberedelse til vårens store mål som er å kvalifisere oss til EM-sluttspill, sier J17-landslagstrener Bengt Sæternes.

Bengt Sæternes er trener for J17-landslaget hvor Karen Rygg Ims fra Randaberg er med. Foto: Per Thime

Flere enn 21.700 mennesker er bekreftet døde i jordskjelvet som rammet Tyrkia og Syria. Dødstallet er fortsatt ventet å stige.

Hittil er 18.342 personer bekreftet døde i Tyrkia, opplyser tyrkiske myndigheter fredag morgen. I Syria er så langt 3.377 personer funnet døde.

Flere tusen er skadd, og fortsatt ligger et ukjent antall mennesker under ruinene av sammenraste bygninger. Det ventes derfor at tallet på døde vil stige etter hvert som redningsmannskaper får søkt gjennom ruinene, meldte NTB tidligere i dag.