KONGEPARBESØKET: Synne Håland (8) fra Grødem skole er den andre av to som er plukket ut som blomsterbarn. Hun skal dele ut blomster til kongeparet 29. mai.

– Det blir kjempespennende å møte kongeparet, og jeg har bestemt meg for å si; «velkommen til Randaberg», sier Synne Håland, det var hennes foreldre som foreslo henne som blomsterbarn, og jublet høyt da de fikk telefon fra kommunen.

Håland skulle ønske kongeparet tok seg tid til å se henne spille ishockey, som er hennes store lidenskap, men skjønner at de ikke har tid. Men noe hun mener de bør ta seg tid til er å se på kommunens skoler.

– Skulle helst ha tatt dem med hjem, sier Håland og ler.

Hun har fortalt til hele klassen at hun skal hilse på kongeparet og gi dem blomster. Noen av Hålands medelever synes er kult.

– Lærerne har blant annet sagt at de skal prøve å ta turen for å se jeg overrekke kongeparet blomster, sier hun, som har sett kongeparet på TV, og som en sommer stod utenfor slottet.

– De kunne ikke slippe meg inn, og så var ikke kongeparet hjemme da vi besøkte dem, avslutter hun, som skal ta fri fra skolen hele dagen og få med seg opplegget både på torget og garden.