INNSAMLING:

I kveld gikk konfirmantene fra dør-til-dør med bøsse. For å forstå alvoret fortalte Alain Fassotte om 10 millioner fra Ukraina på flykt og at vann er mangelvare i det krigsherjede landet.,

Det var ganske folksomt i kirkestuen da konfirmantene skulle få tildelt ruter og bøsser. Foto: FOTO: Simen Ingemundsen

For å gjøre innsamling attraktiv for konfirmantene viste Fassotte en film av influenser Vegard Harm som prøvde å leve uten vann en hel dag, noe som definitivt ikke gikk for han.

I god tid før konfirmantene begynte å gå fra dør-til-dør, for å samle inn i håp om å finne en av fem gullbilletter, var det kommet inn litt i underkant av 8.000 kroner.

Visste du forresten at Randaberg konfirmantene i 2019 samlet inn 87.000 kroner. Noe som tilsvarer vann til 4.500 mennesker resten av deres livet.

Synne og Sofie var to av rundt 40 konfirmanter som gikk fra dør-til-dør tirsdag ettermiddag/kveld. Foto: FOTO: Simen Ingemundsen

Godt kledd og full av energi gikk Synne og Sofie engasjerte mot Andreas Harestad Vei. Begge gledet seg over å kunne hjelpe de som ikke har rent vann.

— Det å gå fra hus-til-hus og samtidig redde liv. Vi håper å finne gullbilletten og synes det er gøy å være konfirmant, sier de begge samstemt.

Bjørnar (f.v.), Simon, Henrik og Jakob var alle fire giret på å samle inn. I håp om å finne gullbilletten spaserte de til Rygg som var deres tildelte rute. Foto: FOTO: Simen Ingemundsen

Kameratgjengen trives som konfirmanter og gledet seg over å kunne hjelpe de som mangler rent vann.

— Det å samle inn penger som kan hjelpe og samtidig kunne leite etter gullbillett er en stor motivasjon.