TUR: Det var romjulen at Reidun Irene Bjordal og ei venninne bestemte seg for å gå Norge på tvers. Opprinnelig var det fire som skulle gå, men datoen 4. august passet ikke for samtlige. Nå gleder Bjordal seg til å komme i gang, oppleve naturen på turen og fullføre.

— Skravla kommer til å gå og det blir en husmortur der mestring vil være en viktig del av opplegget, sier Reidun Irene Bjordal.

Turen går fra kysten i Trondheim til Sverige, en løype på 120 km og målet for de to venninnene er å gå 15 til 20 km daglig. Passet for «Norge på tvers» er kjøpt, hyttene på turen reservert, og i 8 hele dager skal Reidun Irene Bjordal være borte fra familien. Det å være borte fra de små er noe Bjordal gruer seg aller mest til.

Foto: Privat
Foto: Privat

— Håper jeg får sett noen dyr på veien og drukket mye god vin i solnedgang. Jeg har de siste månedene brukt tiden på å gå i nye sko. Nå er skoene snart gått inn og turgleden blir større for hver dag, sier Bjordal.

Det er ikke første gang Reidun Irene Bjordal legger ut på tur, for fem år siden gikk hun fire dager på tur i Spania og for ikke så alt for lenge siden gikk hun på testtur i Sirdal.

— Norge har mye fint å by på, og gir det mersmak kan det være turen går på Norge på langs, men det må planlegges mer. Det viktigste er å få oppleve turen og ta innover seg de inntrykkene jeg opplever, avslutter Bjordal.