FISKE OG FANGST: Hummersesongen har startet, noe den gjorde i går morges klokken 08. Mange i Randaberg skal i løpet av dagen dra opp sine første teiner.

Det settes teiner flere steder langs kyststripa her i kommunen. Det gjelder også langs områdene i Mekjarvik - der Rogfast bygges. Det skaper utfordringer.

– Ja, vi ser at hummerfisket er i gang, noe vi ser på antall båter som går tett opp mot anlegget, sier Øyvind Ellingsen, seniorrådgiver i Statens vegvesen.

Han forteller at det er satt opp bøyer, som markerer at andre båter ikke skal gå innenfor markeringene.

Hummerfisket er i gang, men noen er nære og for nære anleggsområdet for Rogfast. Foto: Øyvind Ellingsen, Statens vegvesen

– Jeg har forståelse for at det ikke er enkelt å se og forstå, og derfor har vi inntil nå sett stort på det. Men nå observerer jeg båter veldig nær båten som frakter steinen ut for dumping, og som bildet viser er den lille båten veldig nær en gravemaskin som laster lekterbåten.

Det andre bildet viser en båt som fisket innenfor anleggsområdet.

– Vi ber om at båtfolket respekterer bøyene og ikke går så nært opp til anlegget. Det kan være forbundet med fare for både lekterbåten og fritidsbåtene.