Foto: Per Thime

KOMMENTAR: Først: Grattis til ungdommen i Randaberg for at det endelig blir et samlingssted flere ganger hver eneste uke, trolig året rundt.

Den gamle svømmehallen ved Harestad skole er etter mitt syn et genialt valg som møtested og plass med fritidsaktiviteter for de unge.

Politikerne skal også ha takk - for selv om dette med å finne et egnet sted for ungdommer har tatt tid - så er det nå en fin utvikling og det er flertall for å få dette til. Utgangspunktet for det sørget Høyre, Senterpartiet, KrF og Fremskrittspartiet for da bibliotekkjelleren ved samme skole ikke var aktuell.

Takk for det!

Jeg tok forresten svømmeknappen i det bassenget mens daværende svømme-lærer Kåre H manet til fremgang i hver eneste svømmetime for snart en mannsalder siden. Det er «lenge» siden, men nå er det gledelig at det tidligere bassenget blir fullt opp av aktiviteter for unge - og ikke et sted for lager som i dag.

Joda, det er en ryddejobb å gjøre, samt noen oppgraderinger som skal på plass, men ikke verre en at dette er på plass om ikke så lenge. Tegningene fra Jens Flesjå ser spenstige og bra ut, som en begynnelse.

Det er mye man kan gjøre, som å bruke litt fantasi. Her er det god plass til litt forskjellig. Man trenger ikke, og skal ikke etter det jeg vet, fylle i bassenget, men beholde litt av det som det er i dag.

Det er bra! Aktiviteter på gulvet i bassenget kan man helt sikkert finne på, det er bare å være litt kreative.

Be gjerne ungdommen å råd, innspill og hjelp - for det er jo de som skal bruke stedet de neste årene.

Dette ligger an til å bli et samlingssted for alle ungdommer i hele kommunen. Her er det som nevnt godt med plass og gode muligheter for mye.

Derfor hilses dette velkommen, for endelig tror jeg ungdommen får et sted å være som de virkelig liker, men la de også får være med på planlegging over hvordan bygget skal være innvending, som hvor skal DJ-boksen være, kiosken, brettspillene osv.

Dette er en fin dag for de unge - og for politikerne som tok ansvar, men kom i gang, så rekker dere åpning i løpet av høsten - det bør gå, tror jeg.

Per Thime

Redaktør, Randaberg24