50–60 personer var til stede på julaftens første gudstjeneste. Foto: Per Thime

KIRKEN: Etter to år med pandemi kan kirkene endelig holde gudstjenester innendørs med åpne dører og uten et begrenset antall kirkegjengere. De har et håp og en forventning om mange besøkende.

I morges var det klart for første gudstjeneste allerede klokken 08. Fullsatt kirke var det som ventet ikke, men de som kom i det kalde og mørke vinterværet kunne se fram til en fin stund i en ganske oppvarmet kirke, sammen med dagens første prest, Svein Nybø og sanger Maren Helgeland Nymark.

Det var en fin morgen og lagt opp til en fin gudstjeneste i anledning den nest største høytiden innen kristendommen- etter påske.

Ikke på tre år er det blitt arrangert «normale» gudstjenester i norske kirker på julaften. Både i 2020 og i 2021 måtte kirkene feire en av kirkeårets største høytider med restriksjoner i form av antallsbegrensninger og avstandsregler.

Den tiden er heldigvis over!

På Randaberg er det i dag flere gudstjenester. I Randaberg kirke var det ikke bare for dem som var tidlig oppe, for det er også julegudstjenester klokken 14.00, 15.15 og klokken 16.15.

Det er også gudstjenester i Grødem kirke, klokken 14.30 og klokken 16.00. PÅ den første er også Grødem barnekor med. Mona D. Gjesing er prest på begge gudstjenestene.

Julaftens første gudstjeneste var en fin opplevelse for de 50–60 personene som hadde tatt turen innom en varm og lun kirke.