MUSIKK: – Helt siden jeg begynte å synge har folk sagt «ååååh, du må jo melde deg på Idol, X-faktor, The Voice osv». Jeg har alltid blitt ubekvem i disse situasjonene. Det å melde seg på et slikt program er en krevende eksponering, og jeg ville ikke gjøre det før jeg eventuelt kjente meg klar, sier han til Randaberg24.

Senest i fjor satt han og så på The Voice, det populære programmet på TV2.

– Jeg tenkte at dette er ikke noe jeg skal melde meg på. Noen uker senere kjente jeg plutselig at «ja, nå melder jeg meg bare på». Det var en slags innsikt eller erkjennelse som bare dukket opp intuitivt. Det mest riktige vil nok være å si at det bare føltes riktig å skulle melde meg på nå, fortsetter han.

Da ble det rett og slett slik. For det står ikke på erfaringen, for Tvedt har stått på scenen mange ganger, også på Randaberg.

– Jeg har en god del erfaring med å stå på scenen, og jeg har studert musikk i mange år. I tillegg har jeg blitt femten år eldre fra den gangen jeg begynte å opptre med sang, og jeg tror at jeg er mye bedre rustet til å delta i en slik konkurranse. For let’s face it: Det å vinne en slik konkurranse er ekstremt usannsynlig, så på et tidspunkt ryker du høyst sannsynlig ut. Og da er det viktig å kunne holde tunga beint i munnen, så det ikke går på selvbildet løst.

Thomas Tvedt lurte lenge på om han egentlig skulle melde seg på The Voice på TV2. Foto: Arkivbilde, Randaberg24

Det er førstkommende fredag Thomas skal være med i The Voice. Samme kveld er han også på Kulturscenen på Randaberg.

– Uansett hvordan det går på blind audition nå på fredag, så kommer jeg til å være fornøyd med at jeg i det hele tatt meldte meg på. Jeg skal bare gjøre det aller beste jeg kan, så er utfallet opp til noen andre.

– Men, vil du si at det er rart å være med, å ha tatt det steget?

– Det føles veldig rart å skulle delta! Jeg mener, i en nesten hvilken som helst annen jobb ville du aldri hatt jobbintervjuet ditt på tv, i beste sendetid, mens flere hundre tusen så på. Men i musikk- og artistbransjen er det litt sånn. På den ene siden er jo dette «bare» en tv-serie. Men på den andre siden er det sånne ting som gjør at vi som lever av musikk kan skape oss en karriere, så et lite paradoks der altså.

Samme kveld Thomas er med i The Voice, skal han altså også til Randaberg. Da er det Kulturscenen som er stedet, hvor det også er billetter igjen. På invitasjonen står følgende: «Andrea Bocelli kommer ikke – men det gjør Thomas Tvedt».

Stavanger Aftenblad hadde i helgen en artikkel med Thomas Tvedt - blant annet om hans forhold til den italienske tenor/operasangeren. I likhet med Tvedt - Bocelli er også blind. Der har også sammenligningen med den italienske sangeren kommet.

– Jeg hatet det – fra dag én. Jeg gikk i motstandsmodus. Var det én mann jeg ikke skulle ligne på, var det Andrea Bocelli. Alt han gjorde, og alt han sto for: Jeg skulle gjøre det motsatte. Litt rebelsk, litt barnslig, kanskje, og litt mye krefter brukt på å ikke bli sammenlignet med en fantastisk sanger, sa Tvedt til Aftenbladet.

Men, på et tidspunkt stakk han fingeren i jorda og begynte å høre mer og mer på Bocelli.

– Mannen er utrolig!

På fredag kan du oppleve Tvedt på Kulturscenen. Sammen med pianist Ivar Anton Waagaard skal han tolke klassikere Bocelli har sunget, og sanger han burde sunget. Queen og musikaler, for eksempel.