Nedgang i boligprisene på Randaberg

Boligprisene i Stavanger og omegn sank med 1,5 prosent i oktober. Korrigert for sesongvariasjoner forble prisene uendret.

  • Per Thime
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel

PRESSEMELDING: Stavanger har hatt en sterkere utvikling sist måned sammenliknet med Bergen (-0,1 prosent), Trondheim (-0,5 prosent) og Oslo (-1,9 prosent).

Det viser oversikten fra Eiendom Norge, FINN og Eiendomsverdi AS.

Randaberg er en del av oversikten for Stavanger, sammen med Sandnes og Sola.

Hittil i år har boligprisene i Stavanger steget med 7,8 prosent. Det er sterkere enn i Bergen (+4,9 prosent), Trondheim (+4,5 prosent) og Oslo(+2,9 prosent).

Det har i oktober blitt solgt 450 boliger i Stavanger. Det er 15,6 prosent færre sammenliknet med samme måned i 2021. Hittil i år er det solgt 4235 boliger. Det er 11,7 prosent færre sammenliknet med tilsvarende periode i fjor

Det har i oktober blitt lagt ut 478 boliger til salgs i Stavanger, noe som er 17,3 prosent færre sammenliknet med samme måned i 2021. Hittil i år har det blitt lagt ut 4625 boliger til salgs. Det er 8,0 prosent færre sammenliknet med tilsvarende periode i fjor.

Gjennomsnittlig salgstid i Stavanger sist måned var 26 dager. Det er raskere enn landet for øvrig som hadde et snitt på 29 dager.

Medianboligen i Stavanger koster nå kroner 3.675.000,-. Statistikken er utarbeidet etter siste måneds slutt og omfatter boliger som annonseres på Finn.no. Det innebærer cirka 70 prosent av alle boliger som omsettes i Norge i løpet av et år.

Publisert: