LØP: Nærmere 50 randabergbuer hadde i formiddag møtt opp på parkeringsplassen like ved Ryggstranden barnehage for å løpe Randaberg Rundt. De fleste var ikledd Grødem Runners uniformen. Sist gang Grødem Runners stelte i stand løp av denne sorten var det bare nærmere 10 som møtte opp.

Den gang var det også 15 grader varmere i været, så temperatur har mye å si for om en holder ut eller ikke.

– Den gang fullførte alle bortsett fra en, han måtte gi seg på grunn av varmen, sier Idar Kolnes Goa.

Hele den løpeklare gjengen på et bilde. Foto: Simen Ingemundsen

Underveis i løypa hadde Grødem Runners satt fra seg en tilhenger proppet full med vann og snop slik at deltakerne kunne få opp energinivået på turen. For det er ganske langt rundt Randaberg, løypa som de nærmere 50 la ut på er 30 km lang.

– Synes det er dritkult at så mange blir med, og til 37 av de påmeldte vanker det premie, så sant de fullfører, forteller Kolnes Goa.

De har pratet med grunneierne i løypa, for de skal løpe på dyrkbar mark, ved kysten, i skog, og i nærheten av dyr, og grunneierne er bare positive til tiltaket.

– Vi skal jo vise hensyn på veien, og så er det ikke om å gjøre å komme først i mål. Dette løpet skal være en sosial greie. Vi har det ikke travelt, dette skal være like mye en sosial happening, som det er en treningstur, sier Kolnes Goa og avslutter.

– Så da får vi alle dele av våre påskehistorier og på den måten blir det god stemning i gjengen. Så er det jo slik at det for mange har vært utskeielse denne påsken, så i dag er det mye påskegodt som skal løpes bort.