FISKE: Gårsdagen, 1 april, var for mange årets store happening, da var fiskesesongen i gang for fullt ved Hålandsvatnet. Mathias Kvammen hadde ingen hell med seg, det hadde heller ikke Nataniel Martinsen, men de fikk gjøre det de liker aller best, å fiske.

– Det har vært en helt fantastisk dag; stille, noenlunde varmt og blå himmel. Kunne ikke fått en finere start på fiskesesongen her ved Hålandsvatnet, forteller Kvammen, som ga seg etter 12 timer ute i sin oppblåsbare bellyboat.

Mathias Kvammen hadde tatt turen fra Sandnes for å fiske. Foto: Simen Ingemundsen
Det samme hadde Nataniel Martinsen. Foto: Simen Ingemundsen

Han hadde sett for seg mye dårligere vær, spesielt med tanken på påsken som har vært, og ble overrasket over hvor fin dagen til syvende og sist ble.

– Vi har vært superheldig. Selv om jeg ikke fikk noe fisk, så fikk jeg fine timer med kameratene mine.

Fra før av har han fått en ørret på 765 gram, nå skal han utnytte hver eneste fritid før sommeren slår inn, og satser på å slå sin personlige rekord. Kvammen skal også en tur til Knaben med kamerater, der har de leid en hytte for å kunne fiske.

– En ørret på over kiloet hadde ikke vært feil, sier Kvammen, som tidligere har stått på land å fisket, nå med oppblåsbar båt ble opplevelsen betraktelig bedre. Da fikk jeg se vannet fra et helt annet perspektiv.

Bellyboat`en til Kvammen nedpakket i bagasjerommet. Foto: Simen Ingemundsen

Han skryter av Hålandsvatnet, og ser fram til flere timer med fiskestangen i hånden.

– Jeg har ikke problemer med å fiske her, og fisken smaker ypperlig til tross for oppblomstring av alger. Det har ingenting å si for fisken, sier Kammen og avslutter med et lite tips.

– Det beste er ørret i aluminiumsfolie, stekt på kull og krydret med salt og pepper. Det er helt nydelig.

Nataniel Martinsen er ganske ny når det kommer til å fiske, fant gleden av å fiske med krok sist høst, og drømmer om en ørret på over kiloet.

– Det å fiske ga mersmak, spesielt det å fiske med krok, så da jeg fant utav at det var 1. april var det bare å kaste seg rundt, sier Martinsen, som er lykkelig over at han fikk så fint vær å fiske til.