JULEDRØSEN: Jo da, det blir helt sikkert jul uten Juledrøs på Randaberg24, men vi synes det er koselig å høre litt om folks planer i dagene før jul og hva man gjør julaften, 24. desember.

I dagens drøs møter du en som er lokalpolitiker med meninger, men også konsertarrangør, nærmest hjemme i stua ved Ryggveien. Eplekjekt er konsertstedet for Ingve Lerang og det har vært flere artister som etter hvert har sunget for flere hundre personer.

Når det så kommer til politikk så er det en engasjert mann i mye – men når det kommer til jul og bakst, da er han best å smake.

Venstre politikeren svarer ut våre seks faste spørsmål.

Risboller, det baker Ingve Lerang. Foto: Skjermdump Rema 1000

1. Hvordan skal du feire julen dette året?

– I år blir det feiring hjemme med familien og verdens beste naboer.

2. Hva pleier dere å spise julaften og de andre juledagene – og hvorfor er det slik?

– På julaften blir det pinnekjøtt. I tillegg til det vanlige tilbehøret må jeg ha rosenkål til. Det er jeg vant med fra jeg var liten. Og så tror jeg naboen vil ha salt chips og surkål til – om jeg ikke husker feil. Husker jeg feil, leser de kanskje dette og får rettet opp i eventuelle misforståelser.

3. Har du og din familie noen tradisjoner dere bare MÅ gjøre julaften?

– Egentlig ikke. Men jeg setter stor pris på å se snøballkrigen mellom Donald og nevøene på NRK, og høre Claes Gill lese «Di små armane» i løpet av dagen. Så blir det jo en lang god middag på kvelden med pakker og den slags. I oppløpet til julen har etter hvert Steps juleforestilling blitt et fast innslag. Så det hører med – og er foreløpig den ene tingen jeg foreløpig kan krysse av på årets liste.

4. Når det kommer til julebakst, hvor mange sorter blir det bakt og hva er din favoritt blant disse mange sortene julekaker?

– Jeg bidrar nok ikke så mye med bakingen. Men, skal det bli risboller til jul må jeg stort sett besørge det selv. I tillegg kan jeg ta med at jeg er veldig god til å smake på deigen på nær sagt alt som bakes.

5. Når du skal handle julegaver – bruker du god tid eller er det inn og ut av butikken, for du vet hva du skal kjøpe?

– Prøver å være så effektiv som mulig, for butikker med mye folk og kø og kaos er ikke helt min greie. Tidligere handlet jeg gjerne på julaften og opplevde det som en relativt stressfri dag med færre folk i butikkene, men samtidig færre varer. Så var det noen som ønsket seg en spesiell bok så var den jo gjerne utsolgt da.

6. Hva synes du er det viktigste eller fineste med julefeiringen?

– Å være sammen med familien. Ta livet med ro, spise god mat og høre gamle historier om igjen, gjerne samtidig som man ser på romjuls-sjakk.