VISTNES: – Dette er det nye flerbruksrommet her på Vistnestunet. Det meste er klart og 21. april skal vi ha storslagen åpning med musikkorps og det hele, sier Reidun Irene Bjordal i kommunen til Randaberg24.

Det første som møter når man trer inn i rommet er varme, for her skal det nemlig være det, i motsetning til resten av jærtunet som ble laget på slutten av 1800-tallet.

– Det er moderne innredning inne i allrommet, men som du ser rundt det, det er godt med detaljer som fortsatt viser at dette er en gammel og trivelig bygning fra 1800-tallet.

Reidun Irene Bjordal i Randaberg kommune viser litt av kjøkkenet i den nyoppussede rommet på Vistnestunet. Foto: Per Thime
Belysningen er fint laget og i eldre stil som taklampene viser. Hvis noe heter fjøslys/lykter, da kan dette være det. Foto: Per Thime

Det er det så absolutt, for inne i det nye rommet er det tatt godt vare på detaljer – som i deler av treverket, som selvsagt er gjort helt bevisst.

– Hvis du hever hodet og ser opp i taket så får du med deg belysningen. Dette er også gjort fordi det er en gammel bygning som også skal bevares. Lampene er nye, men stilen er gammel og god, fortsetter Bjordal.

Flere bilder – bla deg til høyre

– Men hva skal dette brukes til?

– Å, det er så mye som kan gjøres her. Det kan være et rom for undervisning, man kan leie seg inn her og arrangere matkurs, møter eller andre samlinger. Bursdager er også godt mulig – så det finnes vel ikke så mange grenser, egentlig. Nå gleder vi oss til den offisielle åpningen som altså er 21. april.

Nytt ved Vistnestunet blir også toalett for besøkende – og noe annet. Jærmuseet fått tildelt hele 150.000 kroner til et nytt utekjøkken til bruk på tunet. Sparebankstiftelsen SR-Bank har flere formål – og der Vistnestunet fikk utekjøkken.

– Det er også noe som gleder oss – men ganske sikkert alle som også er ute på tur her i området. Det kommer ett hvert på plass en større kjøkkenbenk hvor det også er vanntilførsel. Meningen er da at alle som vil kan bruke benken når de er på tur eller på vei hjem. Jo, det skjer mye her og vi gleder oss mye til åpning – og dette blir også flott for våre to ferieklubber i sommer, slår Bjordal fast.