DESSERT JULAFTEN: Mens både julemiddagen og favorittjulekaken varierer rundt om i landet, er nordmenn mer samstemte om juledesserten. 53 % av oss har riskrem som favorittdessert på julekvelden. I Nord-Norge og Trøndelag får riskrem konkurranse, der er multekrem også populært.

– Riskrem er mest populært i alle landsdeler, men også multer og multekrem står sterkt i nord- og midt Norge. Det handler nok om at det vokser mye multer i disse områdene, og at folk fortsatt er flinke til å komme seg ut og plukke når bærene er i sesong, sier Terese Glemminge Arnesen, ernæringsrådgiver i Opplysningskontoret for Meieriprodukter ( Melk.no ).

9 av 10 har en spesiell desserttradisjon på julaften

Ernæringsrådgiveren sier at tradisjonene rundt norsk julemat står sterkt, og at nesten alle nordmenn følger sin tradisjon hvert år.

– Desserttradisjonene er veldig stabile, og i julen ønsker vi at alt skal være som det alltid har vært. At kremdesserter ser ut til å holde seg i popularitet er heller ingen overraskelse. Norsk melk og fløte er råvarer av topp kvalitet, og i julen vil vi kose oss med det aller beste, sier Glemminge Arnesen.