NÆRINGSLIV: Det er sommer og ferietid, mens ekteparet Landa har noen uker på sitt feriesenter i Romania, er bussene i kontinuerlig drift. Totalt har de to til tre busser ute hver dag, som går til Helgøy, Finnøy, Kvitsøy og Fogn for å nevne noen av destinasjonene.

— Etter to år med pandemi hadde vi aldri sett for oss dette. Nå som det er lite buss på markedet, hjelper vi til der vi kan, og vi er overveldet og takknemlig over responsen, forteller Ingvar og Silje Landa.

Av alle turer bussene kjører i sommer, er krabbefesten på Fogn et av de mest populære reisemålene, men venteliste på tur til Romania vokser gradvis hele tiden. På grunn av usikkerhet knyttet til korona, har de latt være å ta med seg reisefølge på tur til Romania, men de planlegger ny tur i april/mai neste år.

Ekteparet Landa kjøpte ny buss i februar, et kjøp som gir avkastning nå i sommer. Skal en tro Ingvar Landa så kunne de kjøpt to busser og likevel være fullbooket ut sommeren. Foto: Arkivbilde

— Romania er et frodig og eksotisk land, og busstur ned hit på 18 dager er noe av det kjekkeste vi gjør. Vi gleder oss til å starte opp de turene igjen.

Ekteparet har mange planer for høsten, og er enda i tenkeboksen. De har alt planlagt tur til Lubeck, Danmark og Østerrike. Mange av turene er spesialbestilt av skoler, leirer, lag og foreninger.

— De 18 dagers turene til utlandet er enda for risikabelt, det finnes så mange ulike regler å følge, så det må som nevnt avvente. Vi opplever turer til utlandet svært populært og de reisende er som regel helt fantastiske, det er de som skaper stemning, sier Ingvar Landa og avslutter.

— Glemmer ikke den eldre karen, som ønsket kaffe i bussen istedenfor å høre på guiden i Praha. Den turen kokte jeg 160 liter med kaffe. Det er slike øyeblikk som gjør vår jobb unik og som gir oss lysten til å forsette.