GUDSTJENESTE:

Det er ikke hver søndag, men når konseptet «Kaos-kirke» arrangeres, pleier det å være populært.,

Jo, pandemien har satt begrensninger også der som med alt annet her i samfunnet. I dag kunne man imidlertid ta rommet tilbake, for kaos-gudstjenesten kunne igjen arrangeres med så mye folk det bare var plass til i salen.

Folk er fortsatt forsiktige, for det var god plass til flere under første forsøk etter nyttår.

For dette er ikke et typisk arrangement som hadde passet i Randaberg kirke, der hvor man har benkerader og lite plass for bord.

Kulturscenen er stedet og i formiddag var det i overkant av 100 personer som hadde møtt opp.

— Det er veldig kjekt å være i gang igjen med dette. Vi håper at det blir mer og mer som tar turen etter hvert som vi arrangerer dette, sier Berit Knoph Bø til Randaberg24.

Konseptet som man har laget handler blant annet om inkludere alle dem som møter opp. Gjennom kreativitet og aktiv deltakelse blir både barn, unge og voksne inkludert fra start til slutt.

Rundt på kulturscenen var det forskjellige stasjoner man kunne ta turen innom, barna fikk utdelt både penn og papir til å tegne med, og ute i gangen var det også smakfulle opplevelser å være med på.

,Menigheten er faktisk også den første i landet som har slike gudstjenester under dette navnet. Konseptet er hentet fra England hvor det heter

«Messy Church»

. På Randaberg er det ikke snakk om en kopi, men en egen variant av dette.,

Flere andre i landet er også interessert i å vite mer om dette. Menigheten vant i fjor Trosopplæringspris. Etter dette kan flere tenke seg å se mer på konseptet. Senere i år skal representanter fra menigheten til Kristiansand for å holde foredrag om hvorfor og hva det hele går ut på.

Starten på en ny sesong med dette var utmerket - for her er det bare å finne veien.

Alle bilder: Per Thime