QUIZ: Påskequiz på Randaberg videregående skole er en populær aktivitet for elevene, spesielt når det er gevinst å få.

Fire av elevene som deltok i finalen var Tobias Flaa, Vetle Von Gåre, Brede Waldeland og Andreas Myhre Dybvig.

– I første runde fikk vi ni av ti riktige, vi knuste alle i kvalifiseringsrundene, og sørget for et overlegent vinn, sa de fire samstemt før finalen ble satt i gang.

Vetle kunne fortelle at han liker best musikkquiz, Tobias kunne fortelle at han har stålkontroll på sport, Andreas kunne fortelle at han kan mye om de store historiske slagene og verdenskrigene, mens Brede kunne fortelle at han er flinkest på det som har med gaming å gjøre.

Artikkelen fortsetter etter bildene

Quizmaster Gisle Larsen sørget for gode spørsmål. Foto: Simen Ingemundsen
Lærerne deltok også. Foto: Simen Ingemundsen

– Jeg har vokst opp med musikkquiz. Min far har alltid den type spørrelek på julaften, forteller Vetle Von Gåre.

Når Brede spiller «World of Warcraft», så ser Andreas på Arsenal FC kamper og Tobias på Tottenham Hotspur FC kamper.

– Vi synes det er veldig gøy at skolen finner på slike aktiviteter som dette. Det hjelper til på miljøet og er en inkluderende aktivitet. Vi har kalt oss for «Team Alfa», og den vi røk på sist var kjøreavstand mellom Randaberg videregående skole og Kongeparken på Ålgård. Det var ikke mange km om å gjøre, vi bommet med bare en mil, men er godt fornøyd med innsatsen, forteller alle fire.

Artikkelen fortsetter etter bildene

Mange deltok på quiz. Foto: Simen Ingemundsen
Dette ble vinnerlaget. Foto: Simen Ingemundsen
Dette var premiene som ble delt ut. Foto: Simen Ingemundsen

Spørsmålene de fikk i finalen handlet blant annet om; årets Oscarutdeling, formelen av et areal av en sirkel, fotballaget til Ada Hegerberg, Amelia Earhart sin flyreise, den franske presidenten Emmanuel Macron og hvilket land Beirut er hovedstad i.

Da lagene fikk høre svarene, var det mange som ropte; «det var det jeg visste» og «den kunne jeg jo». Så det var mange som bommet, spesielt på utslagsspørsmålet som handlet om avstanden mellom Randaberg videregående skole og Dyreparken i Kristiansand.

Det ble ingen seier på Tobias Flaa, Vetle Von Gåre, Brede Waldeland og Andreas Myhre Dybvig, de som stakk av med seieren var elevene på 1 STA. Uansett, gratulerer så mye med innsatsen, og fortsett med dette Randaberg videregående skole, dette skaper samhold og med Gisle Larsen som quizmaster blir det gøyalt å delta for de mange elevene som deltar.