JUL: På Vinmonopolet i Sentrum 21 ligger to hektiske dager foran de ansatte.

Bittelille og lille julaften er siste dager for å skaffe seg noe hos polet før jul. I anledning julerushet som er ventet har Asgeir Paulen satt alle de ansatte i arbeid.

– Det merkes at folk handler seinere enn normalt, og at mange har hatt det travelt i førjulstiden, og ikke prioritert polet, sier Asgeir Paulen, som tidligere var ute i Randaberg24 og oppfordret folk å ta julehandelen tidlig.

I år som tidligere år er det vin og akevitt folk skal ha til julemiddagen. Det er pinnekjøtt og ribbe de fleste kunder ønsker et vått tips eller to til.

– Jeg skal i år ha bobler til julemiddagen, og mest sannsynlig blir det bobler til nyttårsaften også.

Det var kø på polet i formiddag Foto: Simen Ingemundsen
Utenfor Coop Mega Randaberg og Sentrum 21 var det ganske fult med bil, tydeligvis mange som skulle handle denne bittelille julaften. Foto: Simen Ingemundsen

Han melder en dobling på salg sammenliknet med en vanlig arbeidsuke, noe som for Paulen og resten av gjengen på polet var forventet. Det er mye derfor alle mann alle er i arbeid denne uken.

– Det eneste som har bydd på problemer er en leverandør med datatrøbbel, dette har ført til at vi ikke har fått tak i alt av varer, forteller Paulen, som personlig er veldig glad i julen.

– Julaften blir det pinnekjøtt hos svigers, mens første juledag blir det juletorsk hjemme hos meg. Det skal bli godt å senke skuldrene, fortsetter Paulen og avslutter.

– I år har jeg ikke ønsket så mye, det beste hadde vært fred på jord. Nå har det vært så mye grusomt i verden, så om jeg skal ønske noe blir det akkurat det.