JULEDRØSEN: Jo da, det blir helt sikkert jul uten Juledrøs på Randaberg24, men vi synes det er koselig å høre litt om folks planer i dagene før jul og hva man gjør julaften, 24. desember.

Vi er faktisk kommet til julaften dere! Dagens gjest satt på Stavanger lufthavn, Sola da dette ble skrevet. Reisemålet var til et varmere sted hvor man ikke bruker topplue utendørs. Når julematen skal inntas søndag er det på Anfi del Mar rundt 22 grader.

Espen Sørbø er trener til Randaberg-damene i volleyball, et lag som leder serien og som skal spille cupfinale i januar.

Men nu er det jul, sammen med flere andre på Gran Canaria.

Anfi del Mar, Gran Canaria. Foto: Flickr

1. Hvordan skal dere feire julen dette året?

– I år skal vi feire med svigersfamilien. Og i år skal Snø, regn og slaps skiftes ut med at hele familien tar turen til sol, varme og en en lille cerveza på Anfi del Mar på Kanariøyene. Litt anderledes jul, men det gledes med litt varme nå.

2. Hva pleier dere å spise julaften og de andre juledagene – og hvorfor er det slik?

– Julaften er vi nok litt bortskjemt hvor det både serveres ribbe og pinnekjøtt etter at grøten er servert midt på dagen. Litt usikker på hva kokkene har planlagt i år, men noe godt er jeg sikker på at det blir der i varmen.

3. Har du og din familie noen tradisjoner dere bare MÅ gjøre julaften?

– Definitivt! Vi er en gjeng som liker å skravle sammen og hele tiden finne på ting vi kan konkurrere litt om. Alltid kjekt når hele gjengen er samla.

4. Når det kommer til julebakst, hvor mange sorter blir det bakt og hva er din favoritt blant disse mange sortene julekaker?

– Her gledes det mye at svigers er gode med mange sorter, i tillegg til svigerinne. Så har det seg sånn at jo mer søtt jo bedre - og jeg kan her og nå innrømme at det er vanskelig å stoppe hvis havreflarn blir servert.

5. Når dere skal handle julegaver – bruker du god tid eller er det inn og ut av butikken, for du vet hva du skal kjøpe?

– Handling, ja. Jo, det er en ting som gjelder. Det er bare å komme seg inn i butikken - men lynraskt ut igjen.

Hva synes du er det viktigste eller fineste med julefeiringen?

– Det fineste er definitivt at familien er samlet og at vi får Vilde (datter) ned fra Nord-Norge, Live har pause fra studie og skal egentlig bare ha noen late dager. Så blir det nok litt volleyballsnakk, for det som er kjekt i år er at det skal planlegges for en Cupfinale som skal spilles 13 januar i Oslo.